Trump dă vina pe „retorica” lui Biden și Harris pentru tentativa de asasinat asupra sa

16 Sep 2024
Trump dă vina pe „retorica” lui Biden și Harris pentru tentativa de asasinat asupra sa

Suspectul „aderă la discursul lui Biden și Harris și a acționat în consecință”, a acuzat Donald Trump la Fox News, scrie Le Figaro

Donald Trump a dat vina luni pentru noua sa tentativă de asasinat pe discursurile rostite de Joe Biden și Kamala Harris, concurentul său democrat la Casa Albă. Candidatul republican a declarat pentru Fox News că suspectul „a aderat la discursul lui Biden și a lui Harris și a acționat în consecință . „Retorica lor face să fiu împușcat ”, a denunțat fostul președinte american.

Fostul președinte a subliniat comentariile făcute de Biden și Harris că Trump este o amenințare la adresa democrației, potrivit Fox News Digital: „Aceștia sunt oameni care vor să ne distrugă țara”., a spus el

El a spus că Biden și Harris „sunt adevărata amenințare”.

„Ei folosesc un limbaj extrem de inflamator”, a spus Trump. „Îl pot folosi și eu – mult mai bine decât pot ei – dar nu o fac”, a spus Trump.

Un bărbat înarmat cu o pușcă AK-47 care se afla ascuns pe terenul de golf al lui Donald Trump din Florida a fost arestat duminică. Presa americană l-a numit pe autorul al acestei tentative de asasinat ca fiind un american pro-ucrainean, Ryan Wesley Routh pe care AFP l-a intervievat în 2022 la Kiev, unde se dusese să sprijine poporul ucrainean.

O tentativă anterioară de asasinat

Donald Trump, care s-a declarat „sănătos și în siguranță”, se afla duminică după-amiaza devreme pe terenul clubului său de golf când „împușcături” au fost trase „în apropiere” , potrivit echipei sale de campanie. Mai mulți agenți ai Serviciului Secret „au deschis focul asupra unui bărbat înarmat” care se afla aproape de marginea câmpului, potrivit oficialilor de aplicare a legii.

A fost găsită o pușcă AK-47 cu lunetă, împreună cu două rucsacuri și echipamente de înregistrare video. Un bărbat a fost arestat după ce a fost prins datorită unui martor care i-a identificat mașina. Dar Serviciul Secret a recunoscut că „nu era sigur în acest moment că individul ar fi putut împușca agenții” . Și, a fortiori, nimic nu spune că bărbatul arestat chiar a deschis focul spre locul terenului de golf în care juca Donald Trump.

Fostul președinte Trump, în vârstă de 78 de ani, a scăpat deja de  o primă tentativă de asasinat în iulie .

Alte stiri din Externe

Ultima oră