Suspectul în tentativa de asasinare a lui Trump a fost acuzat de deținerea ilegală a unei arme de foc cu un număr de serie șters

16 Sep 2024
Suspectul în tentativa de asasinare a lui Trump a fost acuzat de deținerea ilegală a unei arme de foc cu un număr de serie șters

În timpul primei sale înfățișări la tribunal, Ryan Routh a fost acuzat de deținere ilegală a unei arme de foc în calitate de infractor condamnat și deținere a unei arme. cu numarul de serie sters, scrie CNN

Ryan Wesley Routh, bărbatul suspectat în tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump, a fost acuzat de două capete de acuzare pentru arme de foc.

Cele doua acuzatii includ deținerea unei arme de foc în timp ce era un infractor condamnat și deținerea unei arme de foc cu un număr de serie șters.  

O audiere de detenție a fost stabilită pentru 23 septembrie, iar trimiterea în judecată este stabilită pentru 30 septembrie.

 

Procurorul de stat din Palm Beach Florida spune că Routh se va confrunta cu acuzații federale, nu de stat

Dave Aronberg, avocatul de stat al Palm Beach, Florida, a declarat că Ryan Routh, suspectul care a fost arestat duminică pentru potențiala tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump , va fi acuzat federal.

Aronberg a declarat pentru MSNBC că Florida s-a gândit inițial să urmărească acuzații de stat, dar a renunțat când agenții federali au preluat cazul.

Poate fi dificil să îl acuzi pe Routh de o crimă împotriva lui Trump în mod specific. Aronberg a spus că distanța dintre Routh și Trump, între 300 și 500 de metri, ar putea fi prea mare pentru ca instanța să fie sigură că Routh își îndrepta pușca spre Trump.

În schimb, Aronberg a spus că va fi mult mai ușor să îl acuze pe Routh că țintea către agentul Serviciului Secret care a văzut țeava puștii îndreptată spre el.

Întrebat despre posibilitatea unui argument de nebunie, Aronberg a spus că ar fi foarte dificil să argumentezi nebunia în acest caz, deoarece Routh a fugit de la locul faptei, arătând că este conștient de acțiunile sale greșite.

Aronberg a declarat pentru MSNBC că dovezile lăsate în urmă, inclusiv cele două pungi, plăci ceramice, GoPro, pușcă AK-14 și lunetă, vor fi cheie în procesul împotriva lui Routh pentru tentativă de omor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră