Suedia va plăti imigranților 35.000€ pentru a se întoarce acasă

13 Sep 2024
Suedia va plăti imigranților 35.000€ pentru a se întoarce acasă

Guvernul suedez s-a angajat să plătească refugiaților până la 350.000 de coroane (35.000€) pentru a parasi Suedia si a se întoarce acasă, scrie SverigeRadio

Guvernul și democrații din Suedia măresc subvenția pentru imigranții care se întorc, adică se mută înapoi în țările lor de origine.

Ludvig Aspling, de la democrații suedezi, spune că subvenția ar trebui mărită începând cu 2026.

- Prin urmare, guvernul intenționează să crească semnificativ subvenția pentru migrația de întoarcere în 2026. Trebuie elaborat un set de reglementări pentru noua subvenție pentru migrația de întoarcere, care ar trebui se ridice la cel mult 350.000 coroane (35.000€) de persoană.

Guvernul și democrații din Suedia doresc ca mai mulți imigranți să părăsească Suedia în mod voluntar. Ei propun în buget ca suma să fie majorat substanțial, până la maximum 350.000 coroane de persoană. Este vorba despre acordarea grantului imigranților cărora nu le place și le este greu să se integreze în Suedia, spune guvernul. Astăzi, grantul pentru migrația de întoarcere este de maximum 10.000 de coroane (100€) de persoană și foarte puține persoane au aplicat pentru aceasta.

Guvernul a comandat o anchetă cu privire la modul de a face mai mulți oameni să se întoarcă în țările lor de origine. Ancheta a venit în august, iar anchetatorul nu a considerat că ar trebui mărită contribuția financiară. El a spus, printre altele, că poate îngreuna integrarea.

Este clar, însă, că guvernul și SD prevăd că persoanele care pot fi eligibile pentru sprijin ar trebui căutate prin eforturi, de exemplu, în cadrul serviciilor sociale, al serviciului de ocupare a forței de muncă și prin campanii de informare. Și nu ar trebui să se poată obține banii pentru a părăsi Suedia si a merge în țări precum Danemarca sau SUA, spune reprezentantul guvernului Ludvig Aspling, citat de Expressen

Pentru a avea dreptul la sprijin, persoana trebuie să se întoarcă în țara de origine sau în altă țară către care este îndreptat ajutorul. Oamenii bine integrați nu trebuie luați în considerare pentru grant.

Banii ar trebui să se adreseze persoanelor care locuiesc în Suedia, cetățenilor străini sau eventual cetățenilor suedezi născuți în alte țări care sunt șomeri sau șomeri de lungă durată. Vom reveni la detalii, spune Aspling.

Alte stiri din Externe

Ultima oră