SUA spun că nu au fost „implicate” în explozia pagerelor din Liban și că nu au fost informate înainte de atac

18 Sep 2024
SUA spun că nu au fost „implicate” în explozia pagerelor din Liban și că nu au fost informate înainte de atac

Statele Unite au declarat că „nu au fost implicate” în explozia de marți a pagerelor aparținând membrilor Hezbollah din Liban și nu au fost informate în prealabil, scrie Le Monde

„Pot să vă spun că Statele Unite nu au fost implicate în acest lucru, că nu au știut despre acest incident în prealabil și, în acest stadiu, culegem informații ”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

De asemenea, Miller a „îndemnat Iranul să nu folosească cel mai mic eveniment pentru a încerca să alimenteze instabilitatea și să agraveze și mai mult tensiunile din regiune” .

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a afirmat încă o dată că Statele Unite nu au fost implicate în explozia de pagere în mai multe regiuni ale Libanului. „Dacă mă întrebi dacă știam despre operațiune, atunci, nu, nu știam despre acest incident. Că sute de pagere, așa cum tocmai ai spus, urmau să explodeze în Liban. Acestea nu erau informații pe care le aveam în posesia noastră ”, a spus Karine Jean-Pierre.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că Washingtonul a rămas convins că este necesară o soluție diplomatică a conflictului dintre Israel și Hezbollah. Statele Unite au trimis săptămâna aceasta un trimis special în regiune, Amos Hochstein, care de luni de zile face deja transfer regulat între Israel și Liban pentru a încerca să reducă tensiunile de la graniță.

Alte stiri din Externe

Ultima oră