Rusia țintește din nou porturile dunărene pentru a doua noapte consecutiv

04 Sep 2023
Rusia țintește din nou porturile dunărene pentru a doua noapte consecutiv

Forțele ruse au lansat un atac „masiv” cu drone în zona ucraineana a Dunării pentru a doua noapte consecutiv, au declarat luni oficiali ucraineni, cu doar câteva ore înainte ca președintele Rusiei să se întâlnească cu omologul său turc pentru a discuta relansarea acordului vital privind cerealele de la Marea Neagră, scrie CNN

Într-o postare Telegram de luni, Forțele de Apărare de Sud ale Ucrainei au declarat că au doborât 17 drone, dar atacul din regiunea Odesa a avariat mai multe ținte, inclusiv depozite și echipamente agricole.

„Inamicul a atacat din nou sfidător și puternic sudul regiunii Odesa”, au spus forțele. „Un atac masiv peste noapte al vehiculelor aeriene fără pilot Shahed-136 a vizat infrastructura civilă din zona Dunării”. Nu s-au raportat victime, a adăugat acesta. 

Vine la o zi după ce Rusia a lansat un atac cu drone în portul dunărean Reni, care a ucis două persoane, potrivit oficialilor ucraineni.

Luni, președintele rus Vladimir Putin urmează să se întâlnească la Soci cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în timp ce Ankara încearcă să convingă Moscova să-și reconsidere retragerea din acord.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră