Rusia susține că a interceptat peste noapte 144 de drone ucrainene

10 Sep 2024
Rusia susține că a interceptat peste noapte 144 de drone ucrainene

Ministrul rus al Apărării a anunțat marți interceptarea peste noapte a 144 de drone ucrainene, dintre care douăzeci peste regiunea Moscova, unde autoritățile locale au raportat moartea unei femei, scrie Le Monde.

„Șaptezeci și două de drone [au fost interceptate] peste regiunea Bryansk, douăzeci peste regiunea Moscova, paisprezece peste regiunea Kursk, treisprezece peste regiunea Tula, opt peste regiunea Belgorod, șapte peste regiunea Kaluga, cinci peste regiunea Voronezh, patru peste regiunea Lipetsk și unul peste regiunea Oryol" , a detaliat ministerul.

Din cauza acestui atac, zborurile către și dinspre mai multe aeroporturi din Moscova au fost întrerupte, potrivit site-urilor acestora. De asemenea, traficul aerian de pe Aeroportul Internațional Kazan (Tatarstan), la est de Moscova, a suferit întreruperi, potrivit agenției de presă RIA Novosti.

Aproximativ cincizeci de apartamente avariate de greva care a lovit o clădire din Ramenskoye, lângă Moscova

Guvernatorul regiunii Moscova, Andrei Vorobiov, a declarat pe Telegram că a vizitat marți dimineața Ramenskoye, la sud-est de Moscova. „În total, 54 din cele 102 de apartamente de la prima intrare au fost avariat ”, a detaliat el, adăugând că resturile de la drona care a căzut la pământ trebuie încă „curățate”. „Din motive de securitate, am decis să evacuăm locuitorii din cinci case învecinate”, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră