Rusia a atacat cu drone porturile industriale de pe Dunăre, lângă România

04 Sep 2023
Rusia a atacat cu drone porturile industriale de pe Dunăre, lângă România

Dronele rusești au atacat sâmbata noaptea site-uri „industriale civile” de pe Dunăre, în sud-vestul Ucrainei, susține Kievul. La rândul său, Rusia susține că a lovit portul Reni din această regiune de graniță a României, scrie Le Monde

„Inamicul a atacat infrastructura industrială civilă din regiunea Dunării” , a declarat Procuratura Generală a Ucrainei pe Telegram. „Atacul a lăsat doi răniți, care au fost internați ”, a adăugat el.

„Aeriena rusă a efectuat aseară o lovitură grupată cu drone asupra depozitelor de combustibil utilizate pentru realimentarea echipamentelor militare ale armatei ucrainene din portul Reni”, afirmă, la rândul său, Ministerul Apărării rus, asigurând că obiectivul loviturii fusese „atins” și toate țintele atinse.

Instalațiile de pe Dunăre, inclusiv portul Reni și Izmail, au fost deja vizate de forțele ruse, iar România a condamnat aceste atacuri.

România condamnă atacul rusesc asupra Dunării

Ministerul român al Apărării a condamnat cu fermitate atacurile cu drone rusești asupra infrastructurii de pe Dunăre, în apropierea graniței cu Ucraina, peste noapte, într-un comunicatconsiderându-le „nejustificate”

Ministerul „reafirmă în cei mai fermi termeni că aceste atacuri împotriva țintelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și în contradicție profundă cu regulile dreptului internațional umanitar” . 

„În niciun moment” atacurile rusești „nu au generat o amenințare militară directă asupra teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României” , a precizat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră