Razie la Berlin printre hoţii români. Poliţia Română a ajutat la desfiinţarea reţelei

16 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Razie la Berlin printre hoţii români. Poliţia Română a ajutat la desfiinţarea reţelei


Din nefericire, cei mai mulţi dintre hoţi sunt cetăţeni români, arată statisticile.
Joi, autorităţile germane exasperate de numeroasele incidente de acest gen au identificat 44 de persoane într-un cartier din vestul Berlinului (Charlottenburg) în urma unei razii de proporţii care fusese planificată de acum câteva luni.
Prejudiciul creat de banda internaţională de crimă organizată este de 150.000 de euro într-un an, bani furaţi de la berlinezi.
Pentru destructurarea acestei bande de răufăcători a fost nevoie de colaborarea Poliţiei Române, care presupune că pagubele se ridică, de fapt, la 225.000 de euro.
Joi dimineața, zona Stuttgarter Platz ”a fost încercuită complet”, a relatat Markus Haustein, șeful serviciului Investigații din cadrul Poliției Berlin, pentru televiziunea locală RBB.
Întreaga acțiune a fost coordonată prin Europol, cu contribuția Poliției Române.
Membrii bandei organizate operau în mod constant de câțiva ani și în alte orașe europene, Madrid, Barcelona, Paris și Roma. Banii furați erau transferați în România prin serviciul Western Union. Telefoanele mobile sustrase ajungeau în țară prin diverși curieri.
Cu câteva luni în urmă, avusese loc la Berlin un proces împotriva unei alte bande organizate, ai cărei membri erau din Iași și au fost condamnați la mai mulți ani de închisoare cu executare. Se pare că soarta acestora nu i-a oprit pe hoții din Craiova să continue ”operațiunile” pe străzile Berlinului.
Hoții foloseau deseori ”trucul scării rulante” în gări și stații de metrou. Scara era blocată prin acționarea butonului de oprire urgentă, în timp ce hoții treceau la treabă, golind gențile și buzunarele victimelor, mai scrie dw.com.
Altă metodă relativ cunoscută în ultimii ani era ”trucul cu harta”. Hoții cereau informații despre oraș, prefăcându-se a fi turiști, așezau harta în fața celui care urma să fie buzunărit, timp în care alt membru al bandei fura ce apuca din buzunare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră