Rachetele rusești Onyx sunt greu de detectat și doborât, spune armata ucraineană

20 Iul 2023
Rachetele rusești Onyx sunt greu de detectat și doborât, spune armata ucraineană

Rachetele Onyx pe care armata rusă le folosește în special noaptea la Odesa și Mykolaiv zboară cu viteză mare și la joasă altitudine, ceea ce le face dificil de detectat și doborât, a explicat joi Yuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, scrie Le Monde.

„Rachetele Onyx sunt concepute pentru a distruge nave și zboară la Mach 2,6, ceea ce înseamnă peste 3.000 de kilometri pe oră, deci viteza lor este foarte mare. În timpul zborului, racheta poate urca foarte sus pentru a economisi combustibil, iar atunci când se apropie de ținta, poate zbura la 10-15 metri deasupra apei pentru a distruge nava”, a spus el  pentru United News potrivit agenției de presă Ukrinform .

„Inamicul produce aproximativ 100 de  [rachete] de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune pe lună. De asemenea, are rachete precum X-22, vechi modele sovietice care nu se mai produc. Au fost vreo 250. Au tras deja vreo 150 pe teritoriul statului nostru. Aș dori să reamintesc încă o dată că niciuna dintre aceste rachete nu a fost doborâtă pentru că zboară pe o traiectorie balistică , a adăugat Yuri Ihnat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră