Papa Francisc, conferință de presă la înălțime. Ce crede Suveranul Pontif despre folosirea prezervativelor

01 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Papa Francisc, conferință de presă la înălțime. Ce crede Suveranul Pontif despre folosirea prezervativelor

Un jurnalist l-a întrebat pe Suveranul Pontif despre fenomenul HIV în Africa, afirmând: "Știm că prevenția e cheia. Știu că prezervativele nu sunt singura metodă de a rezolva epidemia, dar sunt o parte importantă din răspuns. Nu e timpul ca Biserica să-și schimbe poziția față de acest subiect? Să permită folosirea prezervativelor pentru a preveni răspândirea infecțiilor?".

"Întrebarea mi se pare cu o miză mică, oricum pare o întrebare parțială. Da, e una dintre metode. Problema e însă mai mare", i-a răspuns Papa Francisc.

"Întrebarea asta mă face să mă gândesc la ceea ce a fost odată întrebat Isus: "Spune-mi, Învățătorule, e conform legilor bisericii să vindeci în zi de Sabat? Este obligatoriu să vindeci". Această întrebare legată de legile bisericii.... dar foametea, sclavia în muncă, lipsa de apă, acestea sunt problemele. Nu-mi place să reflectez pe aceste tema atunci când oamenii mor din cauza lipsei de apă, foamete, din cauza mediului, când toate acestea se petrec, când nu vor mai fi aceste boli, tragedii, pe care le face omul, fie din motive de injustiție socială, fie pentru a câștiga bani - mă gândesc la traficul de arme - atunci când aceste probleme nu vor mai fi, atunci putem întreba dacă e conform legilor bisericii să vindeci în zi de Sabat. Pentru că, dacă traficul de arme va continua, atunci războaiele sunt cea mai importantă cauză a mortalității...aș transmite umanității să nu se mai întrebe dacă e conform legilor bisericii să vindeci în zi de Sabat, ci să înfăptuiască justiția...și când ne vom fi vindecat toate acestea, când nu va mai exista injustiție, atunci vom putea vorbi despre Sabat", a concluzionat Suveranul Pontif. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră