O statuie în onoarea transgenderilor a fost inaugurată în Trafalgar Square din Londra

18 Sep 2024
O statuie în onoarea transgenderilor a fost inaugurată în Trafalgar Square din Londra

O lucrare de artă care prezintă modelele în ipsos ale fețelor a sute de persoane transgender a fost expusă miercuri în Trafalgar Square din Londra, unde trăsăturile lor vor fi uzate de vântul și ploaia din Londra în următoarele 18 luni, scrie Associated Press

„Mil Veces un Instante (De o mie de ori într-un instant)” al artistei mexicane Teresa Margolles este un cub de 3,3 tone metrice (3,6 tone SUA) acoperit cu măști de față a 726 de persoane trans, nonbinare și neconforme de gen. Este cea mai recentă lucrare de artă amplasată în vârful Fourth Plinth, un piedestal mare de piatră în piața centrală a Londrei.

Margolles, care s-a format ca medic legist și a lucrat cândva într-o morgă, a folosit sânge și materiale de la scenele crimei în opere de artă care explorează moartea și conflictul .

Noua sculptură evocă un Tzompantli, un suport folosit în civilizațiile mezoamericane pentru a afișa craniile inamicilor capturați și sacrificiul victimelor. Acesta aduce un omagiu uneia dintre prietenele artistului, o "femeie" transgender (barbat biologic care se identifica drept femeie) pe nume Karla, care a fost ucisă în Ciudad Juárez, Mexic, în 2015, crima rămânand nerezolvată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră