Liban: O noua serie de explozii ale altor tipuri de dispozitive de comunicații (video)

18 Sep 2024
Liban: O noua serie de explozii ale altor tipuri de dispozitive de comunicații (video)

O nouă serie de explozii a avut loc marți după-amiază în Liban. Potrivit Agence France-Presse, care citează o sursă apropiată mișcării și salvatorilor, talkie-walkie-urile aparținând membrilor Hezbollah sunt, de această dată, afectate, scrie Le Monde.

Corespondenții AFP au raportat explozii la Saida, în sudul țării, și la Baalbeck, în est. Numărul de dispozitive afectate rămâne necunoscut în această etapă.

Potrivit agenției Reuters, care citează o sursă apropiată serviciilor de securitate și martorilor, exploziile au avut loc după-amiaza târziu în sudul Libanului și în suburbiile sudice ale Beirutului. Cel puțin una dintre aceste explozii a avut loc în timpul înmormântării victimelor cu o zi înainte.

Corespondentul Le Monde în Liban, Hélène Sallon, călătorește în suburbiile sudice ale Beirutului și vede multe ambulanțe care circulă în cartierul în care se află.

Cel puțin trei persoane au murit, zeci de oameni au fost răniți în urma ultimelor explozii din Liban, scrie Time Of Israel

Agenția de presă de stat a Libanului spune că cel puțin trei persoane au fost ucise în explozii din zona Bekaa, în timp ce surse de securitate spun pentru Reuters că zeci de persoane au fost rănite într-o serie de noi explozii în Liban.

Talkie-walkie-urile folosite de gruparea teroristă Hezbollah au detonat în această după-amiază târziu în sudul țării și în suburbiile sudice ale capitalei Beirut, a declarat o sursă de securitate și un martor.

„O serie de walkie talkie au explodat în suburbiile de sud ale Beirutului”, spune sursa, salvatorii afiliați Hezbollah confirmând că dispozitivele au explodat în interiorul a două mașini din zonă.

Atacul inițial a fost pus pe seama Israelului, care nu a comentat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră