Noul ministru al Apărării, Rustem Umerov, promite că va elibera „fiecare centimetru” din Ucraina

06 Sep 2023
Noul ministru al Apărării, Rustem Umerov, promite că va elibera „fiecare centimetru” din Ucraina

Noul ministru al Apărării al Ucrainei a promis miercuri că va face totul pentru a elibera teritoriile ocupate de Rusia, la scurt timp după ce Parlamentul a votat pentru confirmarea acestuia în noul său rol, scrie Le Monde

„Voi face tot posibilul și imposibilul pentru victoria Ucrainei, când vom elibera fiecare centimetru din țara noastră și fiecare om din poporul nostru ”, a spus Rustem Umerov pe pagina sa de Facebook.

Niciodată până acum un tătar din Crimeea nu a atins o poziție atât de înaltă în istoria Ucrainei independente. Și țara nu a avut niciodată un ministru atât de tânăr al apărării.

Parlamentul ucrainean, Rada, a validat miercuri, 6 septembrie, numirea lui Rustem Umerov, 41 de ani, la propunerea președintelui, Volodymyr Zelensky, făcută duminică. Umerov îl înlocuiește pe Oleksii Reznikov .

Umerov, a cărui misiune va fi să asigure un flux continuu de arme occidentale către armata ucraineană în fața unei armate rusești supraechipate, nu are experiență militară. Antreprenor, înalt funcționar public, filantrop, activist pentru cauza tătarilor din Crimeea – regiune anexată de Moscova în 2014 –, poliglot și renumit negociator, Rustem Umerov are în fața lui o sarcină herculeană: curățarea unui minister al apărării în care practicile corupte și delapidarea sunt foarte răspândite, la un an și jumătate după invazia rusă. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră