Cu toții ne-am gândit să trăim în mijlocul pustietății - departe de tot zgomotul și vecinii enervanti. Și există diverse case izolate în întreaga lume, care sunt o definiție perfectă a vieții izolate. Nimeni mai mult decât Buffa di Perrero. Supranumită „cea mai singură casă din lume”, Buffa di Perrero este situată sus, în munții italieni și a derutat privitorii de zeci de ani.
Situată pe Monte Cristallo în Munții Dolomiți, această casă remarcabilă este încorporată în partea laterală a stâncii și are vedere la un pusc ascuțit și mortal, a raportat The Sun. Are pereți de cărămidă, un acoperiș înclinat, patru ferestre cu rame și un set de scaune de camping - determinând mulți oameni să rămână perplexi cu privire la modul în care materialele și obiectele de construcție au fost preluate în structura greu de atins, în primul rând.
Ceea ce este uimitor este faptul că se crede că impresionanta proprietate a fost construită cu peste 100 de ani în urmă, în timpul Primului Război Mondial. Se spune că soldații italieni pricepuți au construit adăpostul ca un loc de odihnă în timp ce se luptau cu austro-ungurii pe teren accidentat, conform The Sun.
În mod logic, au creat locul unde să se odihnească, să depoziteze obiecte și să obțină un avantaj strategic față de inamic. Singura modalitate de a accesa structura unică ar fi fost prin scări de frânghie și cărucioare de cablu improvizate - sau poteca de munte perfidă pe care doar cei suficient de curajoși ar fi îndrăznit să o parcurgă.
Exploratorii au avertizat că poteca, care face parte din Via Ferrata Ivano Dibona, necesită un „nivel ridicat de antrenament fizic” pentru a urca. Via Ferrata – din italiană pentru „cale de fier” – este echipată cu scări de oțel, trepte și cabluri încorporate în munte pe care călătorii le pot folosi pentru a naviga în secțiuni dificile.
Deși nu poate fi utilizat în prezent ca loc de odihnă, Buffa di Perrero oferă totuși un bun punct de vedere pentru vederi de neegalat asupra impresionantului lanț Dolomiți.