Medicii Reginei Elisabeta a II-a sunt „îngrijorați” de starea ei de sănătate, prinții Charles și William sunt prezenți alături de ea

08 Sep 2022
Medicii Reginei Elisabeta a II-a sunt „îngrijorați” de starea ei de sănătate, prinții Charles și William sunt prezenți alături de ea

„Toată țara este îngrijorată” de știrile despre starea de sănătate a reginei, a reacționat Liz Truss, noul premier britanic, scrie Le Figaro.

Medicii Reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, sunt „îngrijorați” de starea ei și „au recomandat ca ea să fie plasată sub supraveghere medicală ” la castelul ei Balmoral din Scoția, a declarat Palatul Buckingham joi, 8 septembrie. „ În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală. Regina continuă să se simtă confortabil și rămâne la Balmoral ”, a spus palatul într-o scurtă declarație.

Familia sa a fost anunțată despre starea ei, a informat Associated Press. Moștenitorul ei, Charles, în vârstă de 73 de ani, și nepotul, William, sunt la Balmoral, au spus serviciile lor respective.

De la o noapte în spital în urmă cu aproape un an pentru examinări niciodată precizate, regina, în stare de sănătate precară, se arată din ce în ce mai rar.

Regina a oficializat marți numirea lui Liz Truss în funcția de prim-ministru, al 15-lea șef de guvern în 70 de ani de domnie. Ea decisese să rămână la Balmoral în loc să se întoarcă la Londra din cauza problemelor ei de sănătate.

Filmările difuzate de palat au arătat-o pe suverană zâmbind și sprijinindu-se de un baston, dând mâna noului conducător. 

Întreaga țară va fi profund îngrijorată de știrile care ies de la Palatul Buckingham în această după-amiază”, a scris Liz Truss pe Twitter. Gândurile mele și ale tuturor celor din Marea Britanie sunt la Majestatea Sa Regina și familia ei

Alte stiri din Externe

Ultima oră