Hillary Clinton cere pedepse cu închisoarea pentru americanii care raspândesc „dezinformare”: „Trebuie să existe descurajare”

17 Sep 2024
Hillary Clinton cere pedepse cu închisoarea pentru americanii care raspândesc „dezinformare”: „Trebuie să existe descurajare”

Fostul secretar de stat a sugerat acțiuni în justiție împotriva americanilor care răspândesc propaganda rusă pentru a servi drept „descurajare”, a spus ea Hillary Clinton întyr-un interviu pentru MSNBC citat de agentia Anadolu

Fostul secretar de stat al SUA, Hillary Clinton, a cerut acțiuni în justiție împotriva americanilor implicați în diseminarea propagandei rusești privind interferența electorală, spunând că aceasta va fi o „descurajare”.

Într-un interviu acordat MSNBC, Clinton a subliniat importanța acuzării rușilor implicați direct în interferența electorală, dar a subliniat și rolul cetățenilor americani în răspândirea dezinformarii.

„Cred că este important să-i punem sub acuzare pe ruși... care au fost implicați în ingerințe electorale directe și în impulsionarea (fostului președinte american Donald) lui Trump în 2016”, a spus Clinton. „Dar cred că există și americani care sunt implicați în acest tip de propagandă și dacă ar trebui să fie acuzați civil sau chiar în unele cazuri penal ar fi o descurajare mai bună”.

Candidatul democrat la președinția din 2016 împotriva lui Trump a lăudat eforturile recente ale Departamentului de Stat și al Departamentului de Justiție al SUA de a descoperi influența Rusiei, descriind-o drept „începutul înțelegerii întregului aisberg” și a spus că mai este „o distanță mare de parcurs”.

Clinton a subliniat necesitatea de a proteja integritatea alegerilor americane de interferența străină, declarând: „Nu vom lăsa adversarii, fie că este vorba despre Rusia, China, Iran sau oricine altcineva, să încerce practic să-i influențeze pe americani cu privire la modul în care ar trebui să voteze alegerea liderilor noștri”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră