Guvernatorul Floridei pune sub semnul întrebării imparțialitatea FBI și a Departamentului de Justiție și lansează o anchetă de stat asupra tentativei de asasinat a lui Trump

17 Sep 2024
Guvernatorul Floridei pune sub semnul întrebării imparțialitatea FBI și a Departamentului de Justiție și lansează o anchetă de stat asupra tentativei de asasinat a lui Trump

Oamenii legii din Florida vor desfășura o anchetă penală independentă asupra tentativei de asasinare a fostului președinte Donald Trump , a anunțat marți guvernatorul Florida Ron DeSantis , invocând întrebări despre imparțialitatea urmăririi penale a fostului președinte de către Departamentul de Justiție în două dosare penale, scrie WashingtonTimes

DeSantis a spus că statul îl poate acuza pe Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, de tentativă de omor, care implică o condamnare pe viață, împreună cu multiple acuzații suplimentare.

Routh a fost arestat duminică după ce Serviciul Secret a văzut vârful puștii sale AK-47 ieșind prin linia copacilor de-a lungul terenului de golf Trump International, unde juca Trump .

El a fugit înainte de a trage și a fost acuzat luni în instanța federală de două infracțiuni de încălcare a armelor de foc, dar nimic mai grav până acum. Serviciul Secret și FBI investighează incidentul, iar procurorii cântăresc acuzații suplimentare.

DeSantis a spus că statul s-ar putea deplasa mai ușor pentru a-l urmări pe Routh, inclusiv acuzația de tentativă de omor, deoarece Florida are „jurisdicția care este mai adecvată” pentru a se ocupa de acest caz. Statul, a insistat el, va fi „mai transparent” decât guvernul federal.

Guvernatorul, care a candidat împotriva lui Trump la alegerile primare republicane, a pus la îndoială faptul ca forțele federale de aplicare a legii ar trebui lăsate în pace să investigheze incidentul. Departamentul de Justiție, care supraveghează FBI, îl judecă pe Trump în două cazuri, inclusiv unul în Districtul de Sud al Floridei, în care l-au acuzat pe Trump că a luat și păstrat în mod necorespunzător documente clasificate la proprietatea sa din Mar-a-Lago. .

DeSantis a spus că agențiile federale ar putea fi mai puțin transparente, deoarece ancheta ar putea dezvălui propriile deficiențe de securitate care l-au expus pe fostul președinte de două ori în două luni la o tentativă de asasinat.

„Credem sincer că această agenție, aceste agenții, sunt cele mai bune pentru a face această investigație asupra unui potențial asasin, din moment ce unii dintre ei nu ar dori să fie trași la răspundere pentru deficientele de securitate?" a spus DeSantis .

Guvernatorul a spus că ancheta de stat va oferi răspunsuri, spre deosebire de investigațiile federale anterioare, inclusiv recenta tentativă de asasinat din Butler, Pennsylvania. Nu se cunosc încă multe despre motivul autorului și despre modul în care erorile de securitate i-au permis să ajungă pe un acoperiș la câteva sute de metri de Trump . 

Alte stiri din Externe

Ultima oră