Guvernatorul Californiei semnează o lege pentru a interzice parodiile și meme-le electorale din cauza unui video despre Kamala Harris distribuit de Elon Musk

18 Sep 2024
Guvernatorul Californiei semnează o lege pentru a interzice parodiile și meme-le electorale din cauza unui video despre Kamala Harris distribuit de Elon Musk

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat marți trei proiecte de lege emblematice pentru a restrânge parodiile politice înainte de alegerile din 2024. Noul proiect de lege, care urmează să intre în vigoare imediat, face ilegală crearea și publicarea de videoclipuri care folosesc inteligenta artificială legate de alegeri cu 120 de zile înainte de ziua alegerilor și cu 60 de zile după aceea. De asemenea, permite instanțelor să oprească distribuirea materialelor și să impună sancțiuni civile. Decizia lui Newsom a urmat promisiunii sale din iulie de a interzice meme-le si parodiile electorale ca răspuns la un videoclip postat de proprietarul X, Elon Musk, cu imagini modificate ale vicepreședintelui și nominalizată la președinția democrată Kamala Harris, scrie ABCNews

Guvernatorul Californiei Gavin Newsom a semnat marți trei proiecte de lege pentru a restrânge utilizarea inteligenței artificiale pentru a crea imagini sau videoclipuri false în reclame politice înainte de alegerile din 2024.

O nouă lege, care va intra în vigoare imediat, face ilegală crearea și publicarea de deepfake legate de alegeri cu 120 de zile înainte de ziua alegerilor și cu 60 de zile după aceea. De asemenea, permite instanțelor să oprească distribuirea materialelor și să impună sancțiuni civile.

„Salvgardarea integrității alegerilor este esențială pentru democrație și este esențial să ne asigurăm că inteligența artificială nu este desfășurată pentru a submina încrederea publicului prin dezinformare – mai ales în climatul politic plin de astăzi”, a spus Newsom într-un comunicat. „Aceste măsuri vor ajuta la combaterea utilizării dăunătoare a deepfake-urilor în reclamele politice și în alt conținut, unul dintre câteva domenii în care statul este proactiv pentru a promova IA transparentă și de încredere.”

Marile platforme de socializare trebuie, de asemenea, să elimine materialul înșelător în temeiul unei legi naționale care urmează să fie adoptată anul viitor. Newsom a semnat, de asemenea, un proiect de lege care impune campaniilor politice să dezvăluie public dacă difuzează reclame cu materiale modificate de AI.

Guvernatorul a semnat proiectele de lege în aplauze puternice în timpul unei conversații cu CEO-ul Salesforce, Marc Benioff, la un eveniment găzduit principala companie de software în timpul conferinței sale anuale din San Francisco.

Noile legi reafirmă poziția Californiei ca lider în reglementarea inteligenței artificiale în SUA, în special în combaterea deepfake-urilor electorale. Statul a fost primul din SUA care a interzis videoclipurile și imaginile manipulate legate de alegerile din 2019. Măsurile în materie de tehnologie și inteligență artificială propuse de parlamentarii din California au fost folosite ca planuri pentru legislatorii din întreaga țară, au spus experții din industrie.

Cu inteligența artificială supraalimentând amenințarea dezinformarii electorale la nivel mondial, parlamentarii din întreaga țară s-au grăbit să abordeze problema din cauza temerilor că materialele manipulate ar putea eroda încrederea publicului în ceea ce văd și aud.

„Având mai puțin de 50 de zile până la alegerile generale, este nevoie urgentă de a ne proteja împotriva conținutului înșelător, modificat digital, care poate interfera cu alegerile”, a declarat într-un comunicat deputatul Gail Pellerin, autoarea legii care interzice deepfake-urile electorale. „California ia atitudine împotriva utilizării manipulative a tehnologiei deepfake pentru a înșela alegătorii.”

Decizia lui Newsom a urmat jurământul său din iulie de a reprima falsurile electorale ca răspuns la un videoclip postat de proprietarul X, Elon Musk, cu imagini modificate ale vicepreședintelui și nominalizată la președinția democrată Kamala Harris.

Noile legi din California vin în aceeași zi în care membrii Congresului au dezvăluit legislația federală care urmărește să oprească falsurile electorale. Proiectul de lege ar da Comisiei Electorale Federale puterea de a reglementa utilizarea IA în alegeri. FEC a început să ia în considerare astfel de reglementări după ce a scos în afara legii apelurile automate generate de inteligența artificială cu scopul de a descuraja alegătorii în februarie.

Newsom a promovat California ca fiind unul dintre cei care adoptă timpurie și ca autor de reglementare a inteligenței artificiale, declarând că statul ar putea implementa în curând instrumente generative de inteligență artificială pentru a aborda congestionarea autostrăzilor și pentru a oferi îndrumări fiscale, chiar dacă administrația sa ia în considerare noi reguli împotriva discriminării inteligenței artificiale în practicile de angajare.

El a semnat, de asemenea, alte două proiecte de lege marți pentru a proteja artiștii de la Hollywood de utilizarea neautorizată a inteligenței artificiale fără consimțământul lor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră