Germanii își vor putea schimba legal sexul o dată pe an

04 Aug 2022
Germanii își vor putea schimba legal sexul o dată pe an

Conform unei noi legi, germanii își vor putea schimba sexul și prenumele o dată pe an fără a fi supuși vreunei intervenții chirurgicale, și în fiecare an, dacă este necesar, scrie ZeroHedge.

Actul de autodeterminare va permite persoanelor transgender, intersexuale și non-binare să -și schimbe sexul după bunul plac, doar vizitând un birou de înregistrare și semnând o bucată de hârtie.

Necesitatea de a depune un raport medical sau de a obține avizul unui expert în procedurile judiciare a fost eliminată de noua legislație, care se așteaptă să treacă de parlament înainte ca membrii Bundestagului să plece în vacanță.

„Pentru persoanele cu handicap, legea este umilitoare. O vom înlocui în cele din urmă cu o lege modernă a autodeterminarii. Actul de autodeterminare va îmbunătăți viața persoanelor transgender și va recunoaște diversitatea de gen”, a declarat ministrul Familiei Lisa Paus.

„În multe domenii, societatea este mai departe de legislație. Ca guvern, am decis să creăm un cadru legal pentru o societate deschisă, diversă și modernă”, a adăugat ea.

Legea codifică oficial disforia de gen, o boală mintală, ca drept fundamental, afecțiunea fiind tratată (corect) anterior ca o boală.

„O majoritate moderată a germanilor, 46%, aprobă planurile guvernului, în timp ce 41% dintre respondenți resping legea, conform unui sondaj reprezentativ al Institutului YouGov”, relatează  Remix News .

Singura opoziție puternică față de noua lege vine din partea grupurilor feministe care se tem că femeile vor fi șterse și din partea partidului de dreapta AfD.

Potrivit lui Stephan Brandner de la AfD, legea „nu are nimic de-a face cu libertatea, ci este o expresie a negării flagrante a realității. În biologie, legile nu pot fi pur și simplu ignorate.”

Partidul CDU a avertizat, de asemenea, că noua lege ar putea duce la „arbitrariu”, în timp ce FDP susține că va facilita ascunderea infractorilor de autorități sau creditori prin schimbarea numelui.

Cu toate acestea, legislația este de așteptat să treacă oricum, reprezentând un alt atac frontal complet asupra sănătății mintale și dezmințind încă o dată mitul că comunitatea LGBT este „marginalizată”, când de fapt se bucură de sprijinul deplin al statului.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră