Gaza: Armata israeliană anunță eliberarea a patru ostatici

08 Iun 2024
Gaza: Armata israeliană anunță eliberarea a patru ostatici

Eliberarea lor a fost posibilă printr-o operațiune complexă care a implicat forțele armate, serviciile de informații și poliția israeliană, în Nousseirat, în centrul Fâșiei Gaza. Starea lor de sănătate este normală, a spus armata israeliană, scrie Le Figaro

Este vorba despre o femeie, Noa Argamani, 25 de ani, precum și trei bărbați: Almog Meir Jan, 21 de ani, Andrey Kozlov, 27 de ani, și Shlomi Ziv, 40 de ani, toți patru „răpiți” de Hamas în octombrie. 7 pe locul festivalului de muzică electro Nova, a spus armata.

În luna mai, Hamas a difuzat un videoclip, în care se auzea vocea Noei Argamani. Ea a îndemnat Israelul să obţină eliberarea ei.

Agenția Reuters a difuzat imagini cu rudele și familiile celor patru ostatici, într-un centru medical, când s-a anunțat vestea acestei eliberări.

Într-o altă imagine difuzată în presa israeliană, o vedem pe Noa Argamani, a cărei răpire spectaculoasă de către teroriștii motocicletelor fusese filmată și difuzată, cu tatăl ei într-un spital din Tel Aviv unde mama ei este internată pentru un cancer cerebral în stadiu terminal.

Operațiune „dificilă”, în plină zi

Eliberarea lor a fost rezultatul unei operațiuni „dificile” , în plină zi, la care s-au alăturat forțele armate israeliene, serviciul de informații israelian Shin Bet, precum și poliția israeliană. Această operațiune a avut loc în două locații diferite din Nusseirat, un oraș palestinian situat în centrul Fâșiei Gaza, unde au fost concentrate numeroase bombardamente în ultimele zile.

Sâmbătă mai devreme, armata a declarat că „vizează în prezent infrastructura teroristă din zona Nouisserat” , la nord de orașul Deir al-Balah, situat în centrul teritoriului palestinian asediat.

Un purtător de cuvânt al spitalului Al-Aqsa din Deir al-Balah, doctorul Khalil al-Dakran, a anunțat sâmbătă moartea a 15 persoane în „lovituri intense israeliene” , care, potrivit acestuia, au provocat zeci de morți.

Starea de sănătate a foștilor ostatici este normală, a spus armata israeliană, iar aceștia au fost transferați pentru examinări medicale suplimentare la Centrul Medical Tel Hashomer Sheba.

Dintre cele 252 de persoane luate ca ostatici la 7 octombrie, 120 sunt încă reținute în Gaza acum că acești patru noi ostatici au fost eliberați, iar moartea a 37 de persoane este cunoscută cu siguranță.

Alte stiri din Externe

Ultima oră