Fost spion rus, DEZVĂLUIRI despre Putin și un potențial război nuclear

04 Mai 2015
Fost spion rus, DEZVĂLUIRI despre Putin și un potențial război nuclear
 Iuri Șveș, fost agent KGB, acum analist financiar în SUA, a declarat într-un interviu acordat publicației ucrainene "Gordon", că președintele rus Vladimir Putin nu a lucrat niciodată ca agent secret din cauza că, în comparație cu ai săi colegi, el avea aptitudini sub mediu. Șveș a vorbit despre poreclele pe care Putin le-a primit de-a lungul timpului și despre faptul că președintele rus are un complex de inferioritate din cauza staturii joase și capacități intelectuale mediocre.

"După ce a absolvit Institutul Andropov, Putin a fost trimis în direcția KGB a Leningradului pentru că, în comparație cu ai săi colegi, el avea aptitudini sub mediu.

În timpul studiilor la Moscova, Putin locuia în afara orașului, într-o pădure, într-o casă înconjurată de un gard foarte înalt. Viitorul președinte al Federației Ruse a stat acolo 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, timp de aproape un an", povestește fostul agent KGB.

Potrivit biografiei oficiale, în 1985 Putin a fost trimis în Germania de Est, "unde a lucrat la oficiul teritorial al serviciului de informare din Dresden".

Analistul financiar susține însă că serviciul KGB nu a desfășurat activități de spionaj în RDG.

”Agenţii ruşi plecau în oraşe, precum Berlin sau Dresden, ca într-o excursie de vacanţă”, spune Șveș. Acolo, misiunea lui Putin era să organizeze excursii pentru tovarășii de rang înalt ce veneau din Moscova.

În KGB, Putin era poreclit Chiștoc, Molia Albă sau Botox

”Ştiţi ce multe spune porecla despre un om? În KGB, Putin a primit porecle precum Chiştoc, Molia Albă, iar acum – Botox", a declarat Șveș pentru publicația ucraineană.

Fostul agent KGB susține că liderul de la Kremlin ar avea un complex de inferioritate din cauza staturii joase și capacității intelectuale mediocre, iar motivul pentru care a fost ales președinte a fost pentru a garanta securitatea fizică și financiară a celor ce l-au avansat.

Întrebat de probabilitatea ca Putin să lanseze un atac nuclear, Șveș a spus: ”Chiar credeţi că un om care în fiecare an dispare din spaţiul public pentru 7-10 zile ca să-şi facă facelifting şi să-şi injecteze botox este în stare să înceapă un război nuclear? De frică, botoxul se va topi şi se va scurge”.

”Când vine vorba despre un război nuclear, se pune problema cine primul ataca. Prima lovitură trebuie să distrugă o cantitate maximă de rachete a inamicului, iar când vor începe să zboare rachetele rămase ale inamicului, acestea urmează să fie doborâte cu mijloacele de apărare. URSS-ul niciodată nu a deţinut potenţialul primului atac, iar Rusia cu atât mai puţin. Rachetele nucleare ruse pot să distrugă New-York-ul, San-Francisco şi alte oraşe mari, dar nu sunt în stare să distrugă rachetele americane din instalaţiile subterane. În schimb, vor obţine un răspuns garantat care va spulbera întreaga Rusie. Instalaţiile sovietice, datând din anii 60 ai secolului trecut, au o precizie foarte proastă”, a mai spus Șveș.



Alte stiri din Externe

Ultima oră