FBI: suspectul pentru tentativa de asasinat asupra lui Trump a petrecut aproape 12 ore lângă terenul de golf

17 Sep 2024
FBI: suspectul pentru tentativa de asasinat asupra lui Trump a petrecut aproape 12 ore lângă terenul de golf

Înregistrările telefonice arată că suspectul pentru tentativa de asasinat asupra lui Trump a petrecut aproape 12 ore lângă un terenul golf, scrie New York Times

Telefonul mobil al suspectului acuzat luni de o posibilă tentativă de asasinat împotriva fostului președinte Donald J. Trump s-a aflat timp de aproape 12 ore în apropierea terenului de golf unde s-a petrecut episodul, arată înregistrările instanței.

Telefonul mobil al lui Ryan W. Routh, suspectul, se afla „în vecinătatea zonei de-a lungul liniei copacilor” a Trump International Golf Club din West Palm Beach, Florida, începând cu ora 1:59 dimineața, potrivit unei plângeri penale federale depusă luni.

Un agent al Serviciului Secret care mergea pe perimetrul cursului, la 13:31, duminică, a văzut ceea ce părea a fi o pușcă ieșind din linia copacilor. Agentul a tras înspre ea, făcându-l pe bărbatul înarmat să fugă.

Plângerea de opt pagini nu menționează dacă suspectul a tras cu arma.

Un martor l-a văzut pe suspect părăsind locul într-un vehicul utilitar sport Nissan, se arată în plângere. Routh a fost oprit aproximativ 45 de minute mai târziu pe autostrada Interstate 95 și le-a spus ofițerilor că știe de ce este oprit, se spune în plângere. Autovehiculul Nissan folosea o plăcuță de înmatriculare furată.

Documentul mai spune că anchetatorii au găsit o cameră digitală și o pușcă de asalt semiautomată în stil SKS încărcată, cu un număr de serie șters, lângă gardul cu zale unde pușca a fost zărită. SKS este o pușcă din epoca sovietică dezvoltată în anii 1940, care a apărut în întreaga lume în diferite conflicte și este populară în Statele Unite, având în vedere costul relativ scăzut de aproximativ câteva sute de dolari.

La prima sa apariție în instanța federală, Routh, în vârstă de 58 de ani, a fost acuzat luni de deținere a unei arme de foc în calitate de infractor și de deținere a unei arme de foc cu un număr de serie șters. Pușca a fost trimisă la laboratorul FBI din Quantico, Virginia, unde experții vor încerca să-i determine numărul de serie. Numărul parțial zgâriat a făcut dificilă urmărirea originii armei.

Acuzațiile împotriva lui  Routh sunt, într-o măsură, preliminare. Divizia de securitate națională a Departamentului de Justiție, care este responsabilă de investigarea și urmărirea penală a tentativelor de asasinat, joacă un rol central în acest caz și ar putea aduce acuzații suplimentare și mai grave în săptămânile următoare.

Alte stiri din Externe

Ultima oră