Extrema dreaptă din Germania nu exclude ieșirea din NATO: „Rusia a câștigat acest război”:

15 Dec 2024
Extrema dreaptă din Germania nu exclude ieșirea din NATO: „Rusia a câștigat acest război”:

Tino Chrupalla, co-liderul de extremă dreaptă a Alternative for Germany (AfD), a spus că Germania ar trebui să-și reconsidere apartenența la NATO dacă alianța dominată de SUA nu ține cont de interesele țărilor europene, „inclusiv de interesele Rusiei”, scrie Le Monde.

„Europa a fost nevoită să pună în aplicare interesele Statelor Unite. Respingem acest lucru ”, a declarat Tino Chrupalla pentru cotidianul german Welt .

„NATO nu este în prezent o alianță de apărare. O comunitate de apărare trebuie să accepte și să respecte interesele tuturor țărilor europene, inclusiv interesele Rusiei”, a adăugat domnul Chrupalla. „Dacă NATO nu este în măsură să asigure acest lucru, Germania trebuie să se întrebe în ce măsură această alianță ne este încă utilă ”, a adăugat co-liderul AfD.

Partidului de extremă dreapta i se atribuie 18-19% din intențiile de vot în sondajele înainte de alegerile generale anticipate care ar trebui să aibă loc pe 23 februarie, în urma votului de încredere programat luni și care ar trebui să ducă la dizolvarea Bundestag-ului.

Partidul de extremă dreaptă a criticat aspru sprijinul militar al Germaniei pentru Ucraina și a cerut încetarea rapidă a războiului provocat de Rusia în 2022. „Guvernul german trebuie să ajungă în sfârșit în punctul de a dori să pună capăt războiului ”, a mai declarat Chrupalla..

„Rusia a câștigat acest război. Realitatea i-a ajuns din urmă pe cei care pretind că vor să facă Ucraina capabilă să câștige războiul ”, a spus politicianul de extremă dreapta.

Conflictul din Ucraina este de așteptat să fie una dintre temele principale ale campaniei. Cancelarul, Olaf Scholz, a promis sprijin de durată pentru Ucraina, dar a sfătuit prudență, deoarece speră să capteze vocile pacifiste, în special numeroase în estul Germaniei. Cancelarul a rezistat apelurilor de a trimite rachete cu rază lungă de acțiune pe care Kievul le-ar putea folosi pentru a viza teritoriul rus, pe fondul temerilor că Germania ar putea fi atrasă în conflict și a avut recent contact direct cu președintele rus Vladimir Putin.

Este puțin probabil ca AfD să formeze un guvern, deoarece alte partide au exclus cooperarea cu partidul de extremă dreapta, dar partidul ar putea în continuare să obțină un succes electoral notabil, după o victorie spectaculoasă în Turingia, una dintre regiunile fostei Germanii de Est comuniste.

Alte stiri din Externe

Ultima oră