Donald Trump, cea mai populară alegere printre republicani pentru a candida în 2024

08 Aug 2022
Donald Trump, cea mai populară alegere printre republicani pentru a candida în 2024

Fostul președinte Donald Trump este în prezent cea mai populară alegere a republicanilor de a candida pentru un al doilea mandat ca președinte, potrivit unui sondaj, scrie Le Soir.

Fostul președinte american Donald Trump este în prezent cea mai populară alegere pentru a candida la președinție în numele republicanilor la alegerile din 2024, potrivit unui sondaj realizat în ultima zi a unei conferințe a liderilor conservatori americani, Conferința de acțiune politică a conservatoarelor (CPAC), în Dallas.

Astfel, 99% din miile de oameni prezenți îl susțin pe Donald Trump, potrivit sondajului. Fostul președinte este prima alegere a 69% dintre respondenți. Urmează guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, cu 24% din voturi. Aceasta din urmă ar fi chiar o alegere evidentă cu 65% din voturi într-un scenariu în care Trump nu apare. În acest caz, fiul fostului președinte, Donald Trump Jr, ar fi a doua alegere a alegătorilor.

Deși sondajul este neoficial, oferă o indicație a sentimentului actual în rândul alegătorilor republicani și conservatori. Donald Trump nu a anunțat încă oficial dacă va candida la președinție în 2024, dar face în mod regulat aluzie la asta.

Republicanul a spus că s-a hotărât deja, dar nu este sigur dacă va face un anunț înainte sau după alegerile intermediare din noiembrie. Toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților și 34 din cele 100 de locuri din Senatul SUA vor fi în joc în acest scrutin de jumătate de mandat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră