Discursul care a făcut furori la decernarea Globurilor de Aur. Meryl Streep, CRITICI DURE la adresa lui Donald Trump

09 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
 Discursul care a făcut furori la decernarea Globurilor de Aur. Meryl Streep, CRITICI DURE la adresa lui Donald Trump

 

Ceremonia de decernare a Globurilor de Aur, trofee atribuite pe baza voturilor exprimate de reprezentanţii Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, a avut loc în noaptea de duminică spre luni la hotelul The Beverly Hilton din Los Angeles. Cea de-a 74-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur a fost prezentată de Jimmy Fallon.

Meryl Streep, considerată cea mai talentată şi cea mai premiată artistă a generaţiei sale, a fost recompensată duminică seară cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră. Vedeta americană a vorbit despre rolul pe care actorii și presa trebuie să îl joace în Administrația Trump. De asemenea, ea a atras atenția asupra diversității colegilor ei și cum aduc o perspectivă diferită în fiecare rol pe care îl interpretează. La final, actrița a omagiat-o pe Carrie Fisher, relatează Harper's Bazaar, citat de Digi 24.

Discursul de mulțumire al actriței americane a fost unul cu încărcătură politică și deși nu a menționat numele lui Donald Trump a fost evident că despre el vorbește atunci când a amintit un moment controversat din campania electorală a republicanului. În replică, Donald Trump a declarat în această dimineaţă că atacul lui Meryl Streep nu l-a surprins, fiindcă aceasta este „fanul lui Hillary Clinton."

Actrița a spus că Donald Trump are „instinctul de a umili”, după ce preşedintele-ales al Statelor Unite a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic.

„Cea mai emoţionantă prestaţie din 2016 a fost atunci când persoana care a vrut să ocupe cea mai respectată funcţie din ţara noastră a imitat, public, un reporter cu handicap fizic. Mi-a frânt inima atunci când am văzut aşa ceva şi încă nu pot să-mi scot acele imagini din minte, deoarece ele nu proveneau dintr-un film. Proveneau din viaţa reală. Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut”, a spus Meryl Streep.

De asemenea, actrița a spus că Hollywood-ul este plin de străini și dacă vor fi dați cu toții afară din SUA, americanii se vor uita doar la fotbal și la arte marțiale.

„Cine suntem noi? Și ce este Hollywood-ul de fapt? Suntem doar o grămadă de oameni din alte locuri. Eu m-am născut, am crescut și am învățat în New Jersey. Viola Davis s-a născut în Carolina de Sud și a crescut în Long Island. Sarah Paulson a fost crescută de o mamă singură din Brooklyn. Sarah Jessica Parker provine dintr-o familie cu șapte sau opt copii din Ohio. Natalie Portman s-a născut în Ierusalim. Unde sunt certificatele lor de naștere? Și frumoasa Ruth Negga s-a născut în Etiopia și a crescut în Irlanda. Și acum este nominalizată pentru interpretarea unei femei dintr-un orășel din Virginia. Ryan Gosling, ca toții oamenii de treabă, este canadian. Și Dev Patel s-a născut în Kenya, a crescut în Londra, și se află aici pentru că a jucat un indian crescut în Tazmania. Hollywood-ul este plin de „intruși” și de străini. Dacă îi dai pe toți afară,americanii se vor uita doar la fotbal și arte marțiale mixte, care nu sunt arte. Datoria unui actor este să intre în viețile oamenilor care sunt diferiți de ei și să îi facă să simtă cum este să fii diferit”, a spus Meryl Streep.

Actrița a vorbit și despre presă și a făcut un apel la cetățeni să o protejeze.

„Avem nevoie de o presă cu principii care să vegheze asupra celor care dețin puterea, să sancționeze derapajele. Din acest motiv, părinții Fondatori ai SUA au pus libertatea presei în Constituției. De aceea rog Hollywood Foreign Press și pe toți cei care facem parte din această comunitate să vă alăturați mie în lupta pentru protejarea jurnaliștilor. Vom avea nevoie de ei în viitor. Și ei au nevoie de noi pentru a proteja adevărul”, a spus vedeta americană.

La finalul discursului său, Meryl Streep a omagiat-o pe Carrie Fisher, care a murit pe 27 decembrie 2015 la vârsta de 60 de ani. „Într-o zi mă aflam pe platoul de filmare și mă plângeam în legătură cu ceva, când Tommy Lee Jones mi-a spus: Nu e un privilegiu, Meryl, să fii actor? Da, este. Și trebuie să ne reamintim reciproc de acest privilegiu și de responsabilitatea pe care o avem. Așa cum mi-a spus prietena mea care a plecat dintre noi, Prințesa Leia, „ia inima ta frântă și transform-o în artă” ”, a încheiat vedeta americană.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră