Cum caută cele mai mari mărci din lume să controleze libertatea de expresie online

10 Iul 2024
Cum caută cele mai mari mărci din lume să controleze libertatea de expresie online

Astăzi, 10 iulie, Comitetul Judiciar al Camerei reprezentantilor din SUA a lansat un raport interimar al personalului intitulat „ Cum caută cele mai mari mărci din lume să controleze libertatea de expresie online ”. Acest raport detaliază modul în care corporațiile mari, agențiile de publicitate și asociațiile din industrie prin Federația Mondială a Advertiserilor (WFA) și în special inițiativa sa Global Alliance for Responsible Media (GARM) au participat la boicotare și acțiuni coordonate pentru demonetizarea platformelor, podcast-urilor, posturilor de știri, și alt conținut pe care GARM și membrii săi îl consideră defavorizat, scrie siteul Comitetul Judiciar al Camerei

Deși GARM susține că nu afectează politicile de moderare a conținutului sau regulile care dictează ce conținut poate apărea online, investigația Comitetului arată că eforturile GARM vizează eliminarea și definanțarea anumitor conținuturi și voci, inclusiv:  
 

  • GARM și-a îndrumat membrii să boicoteze Twitter după ce Elon Musk a achiziționat compania. Deși Rob Rakowitz, liderul GARM, a negat că a făcut acest lucru în interviul său transcris în fața comitetului, un membru GARM a documentat discuțiile despre boicot, menționând că compania a scos reclame de pe Twitter pe baza recomandărilor GARM.
     
  • GroupM, un membru al echipei GARM Steer Team, a încercat să facă presiuni pe Spotify să-l cenzureze pe Joe Rogan din cauza opiniilor sale cu privire la vaccinul COVID-19. GroupM chiar l-a întrebat pe Spotify cum ar putea să împace calitatea de membru al GARM cu poziția sa împotriva dezinformării și a amenințat că va opri publicitatea pe Spotify dacă platforma nu ia măsuri împotriva lui Joe Rogan.
     
  • Unilever, un membru al echipei GARM Steer Team, a căutat ca un anunț de campanie Trump să fie semnalat drept dezinformare, cu scopul de a elimina în mod eficient anunțul de pe platformă. Cu toate acestea, Facebook menține o politică de a nu verifica faptele candidaților politici pentru a se asigura că americanii pot vedea discursul oficialilor aleși și îi pot trage la răspundere. Fondatorul GARM a criticat această politică de transparență ca fiind „cinstit condamnabilă”.
     
  • Documentele GARM obținute de comitet arată o părtinire anti-conservatoare care pătrunde în consiliul de administrație al GARM, cunoscut sub numele de Steer Team. Când au discutat despre instituții de presă conservatoare, cum ar fi The Daily Wire , Fox News și Breitbart , angajații de la GroupM au declarat că urăsc ideologia acelor posturi și chiar au discutat despre plasarea acestor posturi pe listele de excludere ale GroupM.

Informațiile descoperite până în prezent cu privire la comportamentul coluziv al WFA și GARM în demonetizarea conținutului defavorizat sunt alarmante. Comitetul își va continua investigația asupra companiilor implicate în acest comportament pentru a informa potențialele reforme legislative.
 
Citiți raportul complet al personalului interimar aici . Citiți aici anexa raportului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră