China și Franța au finalizat prima achiziție de gaz GNL cu plata în yuani

29 Mar 2023
China și Franța au finalizat prima achiziție de gaz GNL cu plata în yuani

China a finalizat prima achiziție de gaz lichefiat GNL utilizând decontarea transfrontalieră în yuani, a informat pe 29 martie China Daily, presa deținută de stat.

Aproximativ 65.000 de tone de GNL importat din Emiratele Arabe Unite și-au schimbat mâinile în comerț, prezentând un nou canal pentru comercianții internaționali de resurse pentru a participa pe piața chineză.

Potrivit lui Guo Xu, președintele bursei, prima tranzacție internațională cu GNL decontată în yuani promovează stabilirea prețurilor în mai multe valute, decontarea și plata transfrontalieră.

Fiind unul dintre principalii cumpărători de pe piața globală de GNL, scara infrastructurii Chinei s-a extins și numărul participanților la comerțul internațional este, de asemenea, în creștere, ceea ce a impus cerințe mai mari pentru serviciile de comerț internațional, a spus el.

Promovarea achizițiilor internaționale de resurse bazate pe decontarea în yuani poate promova globalizarea comerțului cu energie și poate construi o ecologie mai diversificată, a spus el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră