Celebritățile de la Hollywood încep să părăsească Twitter

01 Noi 2022
Celebritățile de la Hollywood încep să părăsească Twitter

Achiziția Twitter de către Elon Musk a trimis o parte a celebrităților de la Hollywood în direcția ieșirii, scrie NBCNews.

Creatoarea „Grey’s Anatomy” Shonda Rhimes și alții din industria divertismentului spun că intenționează să părăsească platforma acum că este deținută de Musk, un autoproclamat „absolutist al libertății de exprimare” care a promis că va face schimbări radicale – inclusiv potențial anularea interdicției fostului președinte Donald Trump.

„Nu stau pentru orice a plănuit Elon. Pa”, a scris Rhimes pe Twitter celor aproape 2 milioane de urmăritori psâmbătă după-amiază, la două zile după ce magnatul miliardar și-a încheiat afacerea de 44 de miliarde de dolari pentru achiziționarea serviciului.

Alți oameni din lumea televiziunii, filmelor, muzicii și sportului spun că intenționează să plece.

Sara Bareilles

Cântăreața/compozitoarea câștigătoare a unui Grammy le-a transmis pe Twitter celor aproape 3 milioane de urmăritori ai ei duminică: „Welp. A fost distractiv Twitter. Am ieșit. Ne vedem pe celelalte platforme, băieți."

„Îmi pare rău, acesta nu este pentru mine”, a adăugat Bareilles, încheind postarea cu un emoji cu inimă și mâini de rugăciune.

Toni Braxton

Vineri, într-un tweet adresat celor aproape 2 milioane de urmăritori ai săi, starul R&B, câștigător de Grammy, a condamnat conținutul pe care a spus că l-a văzut pe Twitter de la preluarea lui Musk, scriind : „Sunt șocat și îngrozit de unele dintre „libertăți de exprimare”. pe care le-am văzut pe această platformă de la achiziția ei."

„Discursul instigator la ură sub vălul „libertății de exprimare” este inacceptabil; prin urmare, aleg să nu mă mai apropii de Twitter, deoarece nu mai este un spațiu sigur pentru mine, pentru fiii mei și pentru alți oameni de culoare”, a adăugat Braxton, folosind "POC"  un acronim pentru oameni de culoare.

Brian Koppelman

Koppelman, co-creatorul dramelor Showtime „Billions” și „Super Pumped: The Battle For Uber”, a scris recent pe Twitter: „pe bune, veniți să mă găsiți pe instagram și pe tiktok. Voi încerca cu adevărat să iau o pauză de aici pentru un minut sau o lună, se apropie de timpul.”

De atunci, scenaristul și producătorul și-a blocat tweet-urile, ceea ce înseamnă că numai abonații aprobați pot vedea ceea ce postează.

Téa Leoni

Leoni, care a jucat în drama politică CBS „Madam Secretary”, a scris pe Twitter celor aproximativ 124.000 de adepți ai săi sâmbătă: „Bună tuturor. Ies de pe Twitter astăzi — să vedem unde suntem când se va aseza praful”.

„Astăzi praful a scos la iveală prea multă ură, prea mult în direcția greșită”, a adăugat Leoni. „Dragoste, bunătate și posibilități pentru voi toți.”

Ken Olin

Olin, un producător executiv al emisiunii „This Is Us” de la NBC și fostă vedetă a serialului dramă ABC „Thirtysomething”, a scris pe Twitter celor aproximativ 293.000 de adepți ai săi că „a plecat de aici”. Apoi a făcut o cerere pentru bunătate și pace.

Alex Winter

Winter, un actor și realizator de film cunoscut pentru rolul lui Bill în seria de filme „Bill & Ted”, alături de Keanu Reeves, și-a blocat contul de Twitter cândva după achiziția lui Musk. Bio-ul lui de pe site scrie acum „Nu aici” și trimite către profilul său de Instagram.

„Elon Musk a preluat Twitter și l-a transformat într-o companie privată cu mai puțină supraveghere, a făcut imediat platforma mai predispusă la discursuri de ură, atacuri direcționate și răspândirea dezinformarii”, a spus Winter într-un e-mail către NBC News. „Dacă Twitter revine la fiind o companie publică condusă de actori raționali, mulți dintre noi ne vom întoarce”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră