Cannes: Actorul care a primit premiul pentru cea mai buna "actriță" este căsătorit și are o fiică: "e o femeie care iubește tot femeile"

26 Mai 2024
Cannes: Actorul care a primit premiul pentru cea mai buna "actriță" este căsătorit și are o fiică: "e o femeie care iubește tot femeile" Galerie foto (2)

A facut o tranziție de la barbat la femeie la 46 de ani, a fost actor de telenovele sud-americane, căsătorit cu o femeie pe care a cunoscut-o la 18 ani cu care are o fiica de 13 ani și acum a primit un premiu la Cannes pentru "cea mai buna actriță":  cine este Karla Sofia Gascon, fost Carlos Gascon, transgenderul care strălucește în filmul „Emilia Perez”? se întreabă Monaco-Matin

Karla Sofía Gascón, un spaniol care a făcut o tranziție târzie de gen de la bărbat la femeie, împreuna cu actrițele americane Zoe Saldaña și Selena Gomez și mexicana Adriana Paz au fost recompensați cu un premiu de ansamblu pentru interpretare feminină pentru filmul „Emilia Perez” la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Cu cariera lui atipică, tocmai a primit un reflector extraordinar: un premiu pentru interpretare feminină. Cine este Karla Sofia Gascon, acest transgender care a zguduit Croisette.

Un premiu pentru un cvartet... Karla Sofía Gascón, o spaniolă care a făcut o tranziție târzie de gen, americanii Zoe Saldaña și Selena Gomez și mexicana Adriana Paz au fost recompensate cu un premiu de ansamblu pentru interpretare feminină pentru „Emilia Perez” la cea de-a 77-a ediție. Festivalul de Film de la Cannes.

Karla Sofía Gascón, în vârstă de 52 de ani, joacă rolul principal, un baron mexican al drogurilor nemilos, care decide să facă tranziția și să devină femeie . Este prima "femeie trans" care a câștigat acest premiu la Cannes. Actorul devenit "actriță" și-a schimbat sexul la 46 de ani. 

„Tuturor persoanelor trans care suferă atât de mult, vreau ca acești oameni să creadă că întotdeauna se poate îmbunătăți”, a mulțumit el, singur la microfon, pe scena Palais des Festivals.

Karla Sofía Gascón este căsătorit și are o fiică

Actorul spaniol, care și-a început tranziția de gen la vârsta de 46 de ani, este revelația filmului în care joacă rolul principal, cel al Emiliei Perez și al celui care a fost înainte, un traficant de droguri numit Manitas. „Nu o să mint, pentru mine, să interpretez rolul lui Manitas a fost mult mai distractiv decât să o interpretez pe Emilia Perez să interpretez un traficant de droguri mexican, cu o voce diferită de a mea, și să cânt”, a mărturisit ea.

„Audiard nu a vrut inițial să interpretez personajul masculin. A trebuit să-l conving trimițându-i clipuri și fotografii luni de zile, până când într-o dimineață m-a sunat și mi-a spus: „ ambele personaje sunt ale tale, lasă-mă în pace”Fals, zâmbește Jacques Audiard : „Exagerează puțin, a fost foarte ușor să mă convingi!”

Pentru că, da, trebuie să adăugăm la această poveste nebunească scenele din musicaluri, atât de mult încât unii critici au vorbit de „narcomusical”.  La fel ca personajul ei, este o femeie care iubește tot femeile. Karla Sofía Gascón este căsătorit cu Marisa Gutiérrez și are o fiică.  „Au venit la Cannes la gală, au plâns”. 

"Fiica mea are 13 ani. A fost o călătorie foarte grea, foarte complicată. Mai ales pentru soția mea. Am cunoscut-o când avea 18 ani, într-un club de noapte din Alcobendas (zona metropolitană Madrid), imaginează-ți. Dar este minunat ce se întâmplă .”

O carieră de peste treizeci de ani 

Actrița a început să joace în anii 1990 în seriale populare din Spania, precum „Isabel” și „El súper”. Apoi a emigrat în Mexic. Unde ar trebui să aibă loc acțiunea „Emiliei Perez”, care în cele din urmă a fost filmată în principal în regiunea Parisului. 

Urmează „Nosotros los nobles (2013)”, unul dintre cele mai mari succese cinematografice din Mexic unde a jucat rolul lui Peter. Confortul financiar dobândit datorită acestui film este cel care o va decide să înceapă tranziția completă. 

Actorul transgender și-a dedicat premiul pentru cea mai bună actriță, primit sâmbătă colectiv la Cannes cu toate actrițele filmului „Emilia Perez”, „tuturor persoanelor trans care sufer㔄Vreau ca acești oameni să poată crede ca în +Emilia Perez+ (de francezul Jacques Audiard) că este întotdeauna posibil să fie mai buni”, a spus ea pe scenă.

„Noi, +trans+, suntem ca toți ceilalți!” , a spus ea duminica trecută la Cannes. „Nu sunt nici mai inteligent, nici mai prost, pentru că sunt trans ”, a declarat e la o conferință de presă. Din povestea lui a lansat o carte autobiografică care o expune la homofobie și transfobie. „Pe rețele, tastezi cuvântul + trans + și tot ce apare sunt porno sau insulte ”, a regretat el în timpul festivalului.

Am primit amenințări cu moartea doar pentru că am existat.” „Ca femeie trans, este o pedeapsă dublă” să ai dreptul „ de a dispune de corpul tău” . Totuși, „ nu suntem +trans+, suntem în primul rând ființe umane. (...) Suntem oameni normali, este anecdotic să fim +trans+. O persoană +trans+ este o persoană care trece printr-o tranziție, odată a trecut prin asta, nu mai este în tranziție, este ceea ce este”, a insistat ea.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră