Business Insider face scenarii despre ce s-ar întâmplă dacă Trump ar muri în timp ce candidează la alegerile prezidențiale din 2024

26 Noi 2023
Business Insider face scenarii despre ce s-ar întâmplă dacă Trump ar muri în timp ce candidează la alegerile prezidențiale din 2024

Dacă Trump moare în timp ce candidează pentru realegere, s-ar putea întâmpla câteva lucruri diferite, scrie Businss Insider

Fostul președinte Donald Trump este de departe favoritul republican la alegerile din 2024.

Are 77 de ani și va împlini 78 în iunie.

Dacă Trump moare în timp ce caută realege, s-ar putea întâmpla câteva lucruri diferite , în funcție de momentul în care moare și cât de aproape este de ziua alegerilor.

Nu există un termen național pentru a depune pentru a candida la funcția de președinte al Statelor Unite. În schimb, termenele limită de depunere variază în funcție de stat și de partid.

În prezent, sunt opt ​​candidați declarați, inclusiv Trump, de partea Partidului Republican. Dacă Trump ar muri înainte de 1 ianuarie 2024, probabil că ar mai exista și alți republicani care vor să intre în cursă.

Cu toate acestea, termenele limită de depunere ale multor state au trecut deja, ceea ce înseamnă că oficialii electorali de stat ar trebui să le ajusteze pentru a permite noilor candidați să intre în cursă.

Dacă Trump ar muri în timpul alegerilor primare – care se încheie la mijlocul lunii iunie – unele state ar putea amâna alegerile primare programate.

Există un precedent pentru asta; în apogeul pandemiei de COVID-19, mai mult de o duzină de state și-au amânat alegerile primare sau și-au extins opțiunile de vot prin corespondență.

Dacă Trump ar muri după ultimele alegeri primare, dar înainte de Convenția Națională Republicană, ceilalți candidați la președinția Republicii Populare ar trebui să depună un argument în fața fiecărei delegații de stat la convenție pentru motivul pentru care ar trebui să fie nominalizati partidului.

Și dacă Trump ar fi nominalizat drept candidat republican, dar ar muri între convenție și ziua alegerilor din 2024, partidul s-ar reuni pentru a selecta un alt candidat la președinție.

Alte stiri din Externe

Ultima oră