Boris Johnson în vizita la Kiev din „solidaritate” cu poporul ucrainean

09 Apr 2022
Boris Johnson în vizita la Kiev din „solidaritate” cu poporul ucrainean

Premierul britanic Boris Johnson se află sâmbătă la Kiev, într-o demonstrație de „solidaritate” cu poporul ucrainean, a anunțat Downing Street, scrie BFMTV

Premierul britanic Boris Johnson a început sâmbătă o vizită surpriză la Kiev cu o întâlnire individuală cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. 

Boris Johnson este primul lider G7 care a vizitat Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie.

„Prim-ministrul a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni în persoană cu președintele Zelensky și pentru a-și arăta solidaritatea cu poporul ucrainean”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Downing Street, adăugând că discuțiile se concentrează pe mai multe subiecte „militare și financiare”.

„Marea Britanie, lider în sprijinul militar al Ucrainei”
Cu câteva minute mai devreme, un oficial din cabinetul lui Volodymyr Zelensky a postat pe Facebook o fotografie în care cei doi lideri vorbeau.

„Marea Britanie este lider în sprijinul militar pentru Ucraina, lider al coaliției anti-război, lider al sancțiunilor împotriva agresorului rus”, a scris Andriï Sybyga, șef adjunct al președinției ucrainene.

Puțin mai devreme președintele Zelensky îl primise la Kiev pe cancelarul austriac Karl Nehammer, căruia i-a mulțumit pentru vizita sa la Kiev și Bucha, oraș din apropierea capitalei Ucrainei devenit un simbol al atrocităților invaziei ruse.

Vineri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat Kiev pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina.

Însoțită de șeful diplomației UE Josep Borrell și de prim-ministrul slovac Edouard Heger, Ursula von der Leyen a mers la Bucha. Au mers împreună să vadă gropile comune săpate pentru a îngropa zeci de civili găsiți morți.

Alte stiri din Externe

Ultima oră