"Barbie și Oppenheimer nu se ridică la înălțimea valorilor noastre", spune Rusia

01 Sep 2023
"Barbie și Oppenheimer nu se ridică la înălțimea valorilor noastre", spune Rusia

Uitați-o pe Margot Robbie - uitați-vă în schimb la Cheburashka, le spune Kremlinul cetățenilor, conform Politico

Filmele de succes occidentale pălesc în fața valorilor rusești și nu merită să fie prezentate în cinematografele din țară, a insistat Ministerul Culturii din Moscova, pe fondul solicitărilor ca guvernul să permită proiecțiile de contrabandă în ciuda embargoului de la Hollywood.

Vicepreședintele parlamentului Rusiei, Vladislav Davankov, le-a scris oficialilor cerându-le să lanseze o schemă pilot în care cinematografele ar putea prezenta lansări populare, inclusiv Barbie și Oppenheimer, chiar dacă studiourile au refuzat să le acorde licențe în țară.

Cu toate acestea, într-un răspuns văzut de agenția de presă de stat TASS, joi, ministrul adjunct al Culturii, Andrei Malyshev, a respins recursul pe baza alegerii sale de filme.

„Considerăm că filmele pe care le-ați propus spre vizionare de către cetățenii țării noastre – Barbie și Oppenheimer – nu îndeplinesc scopurile și obiectivele stabilite de șeful statului, de a păstra și întări valorile spirituale și morale tradiționale rusești”, a spus el. 

Nu este prima dată când lungmetrajul de miliarde de dolari al Gretei Gerwig se confruntă cu o primire dură în Rusia, o recenzie pentru RIA Novosti, condusă de stat, avertizând că „distorsionează feminismul” înfățișând „bărbați fără copii” și „bărbați proști”. .”

În schimb, Malyshev crede că rușii sunt bine serviți de producțiile autohtone, cum ar fi filmul animat pentru copii Cheburashka - despre o creatură răutăcioasă cu urechi blănoase care intră în confilcte comice cu autoritatea. Provocarea, un film susținut de stat rus, filmat pe Stația Spațială Internațională, este și el mai potrivit de vizionat, a continuat el.

Potrivit ministrului, compensarea lipsei de conținut străin în urma ieșirii firmelor occidentale din țară a stimulat propria industrie a țării. Ceburashka are însă un rating mediu de 7,2 din 10 pe site-ul de film rusesc Kinopoisk.

In acelasi timp, cinematografele ruse duc lipsa de clienti dupa ce studiourile din Occident au decis sa nu mai exporte filme dupa invazia Ucrainei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră