Armistițiul din Fâșia Gaza a fost amânat pentru detalii din lista ostaticilor care urmează să fie eliberați

23 Noi 2023
Armistițiul din Fâșia Gaza a fost amânat pentru detalii din lista ostaticilor care urmează să fie eliberați

Un oficial palestinian a declarat pentru AFP că armistițiul din Fâșia Gaza a fost amânat din cauza discuțiilor „de ultim moment” privind „numele ostaticilor israelieni și condițiile predării lor” unei terțe părți, scrie Le Figaro

Qatarul, în coordonare cu egiptenii și americanii, ar trebui să anunțe astăzi în următoarele ore” ora de începere a armistițiului, a spus el. Deja, a spus el, „a existat (miercuri) un schimb de liste cu nume de prizonieri din ambele tabere prin mediatori qatari și egipteni”.

Hamas va elibera 10 femei și copii ostatici cu vârsta sub 19 ani și, în același timp, 30 de prizonieri palestinieni vor fi eliberați, iar acordul va continua așa”, pe fondul încetării luptelor în întreaga Fâșie, al survolului avioanelor israeliene în nord, a detaliat el. 

Întârzierea se explică prin detalii de ultimă oră cu privire la numele ostaticilor israelieni și la termenii predării lor ”, a argumentat el.

Mai întâi s-a propus „să fie predați prin Crucea Roșie pentru a-i duce în Egipt”, la granița cu Fâșia Gaza, înainte de a fi încredințați „părții israeliene”, a spus acest oficial apropiat de negocieri. 

Apoi s-a propus ca mai întâi să aibă loc o vizită medicală a directorilor Crucii Roșii pentru a asigura starea de sănătate a ostaticilor” și apoi o vizită a acestora din urmă la ceilalți ostatici civili „să le verifice starea de sănătate”, a adăugat el. 

Hamas este gata să respecte toate mecanismele stabilite. El le va aplica oricui este ales”, a mai asigurat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră