Armata rusă spune că a cucerit două noi orașe din estul Ucrainei

25 Sep 2024
Armata rusă spune că a cucerit două noi orașe din estul Ucrainei

Armata rusă a susținut, miercuri, 25 septembrie, că a ocupat două noi localitați în regiunea Donețk, în estul Ucrainei, unde trupele sale continuă să avanseze împotriva forțelor ucrainene care sunt depășite numeric și lipsite de putere de foc, scrie BFMTV.

Armata rusă a declarat miercuri, 25 septembrie, că a capturat două noi locații în regiunea Donețk , în estul Ucrainei, unde trupele sale continuă să avanseze împotriva forțelor ucrainene care sunt depășite numeric și lipsite de putere de luptă.

„Unitățile grupării de Sud au eliberat localitățile Ostroie și Grigorovka” (Gostre și Grygorivka în ucraineană), a spus Ministerul rus al Apărării într-un comunicat de presă.

Joi, 19 septembrie, Rusia a revendicat deja capturarea unui nou sat din aceeași regiune. Ministerul rus al Apărării a declarat într-un comunicat de presă că armata sa a pus mâna pe satul Georgiyivka, situat între orașul Marinka, cucerit de Moscova la sfârșitul anului 2023, și cel Kurakhové, controlat de trupele ucrainene.

Grigorovka est située près de Chasovy Yar, sur le flanc nord.

Moscova pretinde foarte regulat capturarea satelor mici din regiunea Donețk. Anterior, armata sa a declarat că a cucerit orașul Jelanne Perche, la aproximativ zece kilometri nord de Georgiyivka.

Cu o săptămână înainte, susținuse și ea, ceva mai rar, capturarea unui oraș, Krasnogorivka. Rusia caută să cucerească orașul Pokrovsk din această regiune, un important centru logistic pentru armata ucraineană.

Alte stiri din Externe

Ultima oră