Alte patru nave militare ucrainene au fost distruse în Marea Neagră, anunță Rusia

04 Sep 2023
Alte patru nave militare ucrainene au fost distruse în Marea Neagră, anunță Rusia

Moscova a declarat luni că a distrus patru nave militare rapide în Marea Neagră cu soldați ucraineni la bord, scrie Le Monde

În timpul nopții de duminică spre luni, „în partea de nord-vest a Mării Negre, (…) aviația navală a Flotei Mării Negre a distrus patru nave militare rapide „Willard Sea Force” de fabricație americană [care transportau ] grupuri de debarcare ale Armatei Ucrainei ”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Potrivit ministerului, ambarcațiunile ucrainene se deplasau în direcția Capului Tarkhankut situat în vestul peninsulei anexate Crimeea.

Tot luni, Moscova a declarat că a doborât o dronă ucraineană în largul Crimeei, precum și o a doua aeronavă în regiunea rusă Kursk, la granița cu Ucraina.

Apărarea rusă a declarat miercuri că a distrus patru nave militare la Kiev care transportau în total până la 50 de membri ai forțelor speciale, fără a furniza informații suplimentare.

Pe 24 august, Ucraina a declarat că a desfășurat o rară operațiune de comando în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în 2014, și că a arborat acolo drapelul național. Unitățile forțelor speciale ucrainene veniseră de pe mare, debarcând în vestul peninsulei, înainte de a pleca „fără pierderi” , potrivit informațiilor militare ucrainene.

De asemenea, Rusia a anunțat pe 22 august că a „distrus” o nava care transporta soldați ucraineni în apropiere de Insula Șerpilor din Marea Neagră, după ce a susținut distrugerea unei nave de recunoaștere în aceeași zi.

Alte stiri din Externe

Ultima oră