Alegeri prezidențiale în Polonia: Pe noul președinte îl cheamă...Duda (VIDEO)

25 Mai 2015
Alegeri prezidențiale în Polonia: Pe noul președinte îl cheamă...Duda (VIDEO)
Actualul președinte al Poloniei, Bronislaw Komorowski (centru-dreapta), și-a recunoscut înfrângerea în fața conservatorului Andrzej Duda, care a câștigat alegerile prezidențiale din Polonia cu 52% din voturi.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat la ieșirea de la urne, Komorowski a obținut 48% din voturi, relateaza New York Times.
Victoria juristului în vârstă de 43 de ani, care urmează să fie confirmată oficial luni, ar putea deschide calea revenirii la putere a mentorului său, Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator și populist Dreptate și Justiție (PiS), cu ocazia legislativelor prevăzute în toamnă.

"Dragi prieteni, nu am reușit de această dată. Cetățenii unei Polonii libere și democrate au decis astfel. Pentru aceasta îl felicit pe adversarul meu. Îl felicit pentru rezultat și îi doresc un mandat prezidențial bun, pentru că doresc binele Poloniei", a declarat președintele în exercițiu duminică seară, la sediul său de campanie.

Andrezj Duda, un eurodeputat din partea PiS practic necunoscut în ajunul campaniei, a fost candidatul partidului său, în timp ce Bronislaw Komorowski, 62 de ani, a fost susținut de partidul liberal platforma Civică (PO), la putere de aproape opt ani.

Noul președinte urmează să își preia atribuțiile pe 6 august.


Alte stiri din Externe

Ultima oră