Administrația Biden îl investighează pe Elon Musk pentru construirea unei case de sticlă

31 Aug 2023
Administrația Biden îl investighează pe Elon Musk pentru construirea unei case de sticlă

Tesla se confruntă cu o anchetă cu privire la misteriosul său „Proiect 42” despre care se credea că în interior ar implica construirea unei case de sticlă pentru Elon Musk , potrivit unui raport recent al The Wall Street Journalcitat de Bloomberg

Publicația spune că procurorii federali investighează dacă Tesla și-a folosit fondurile proprii pentru uzul personal al lui Musk și analizează cât de mult a cheltuit compania pentru această inițiativă, precum și scopul acesteia. Procuratura SUA pentru Districtul de Sud din New York a emis citații pentru mai mulți angajați actuali și foști Tesla, dintre care unii au fost solicitați să se prezinte în instanță în septembrie, a informat miercuri Bloomberg.

Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse a lansat, de asemenea, o anchetă în această problemă. Cu toate acestea, ambele investigații sunt în „stadiile incipiente”, potrivit WSJ.

Într-o declarație pentru Insider, SEC a declarat că „nu comentează existența sau inexistența unei posibile investigații”. Departamentul de Justiție a refuzat să comenteze.

În iulie, Wall street journal a raportat că proiectul a implicat planuri pentru o clădire de sticlă care va fi înființată lângă fabrica Tesla din Austin, Texas și a fost presupusă în interior a fi o casă pentru CEO-ul Tesla. Potrivit raportului, proiectul părea a fi pentru o „cladire cu pereți de sticlă”, iar planurile de concept au arătat design și caracteristici diferite, dar includeau elemente rezidențiale precum dormitoare.

Consiliul de administrație al Tesla a investigat, de asemenea, implicarea lui Musk în proiect și timpul petrecut de angajați cu el, potrivit raportului din iulie al Jurnalului.

Folosirea fondurilor companiei pentru cheltuieli personale poate fi ilegală – mai ales atunci când aveți de-a face cu o companie tranzacționată la bursă. Dacă s-a constatat că o companie publică a folosit fondurile companiei pentru uzul personal al unui director, ar putea duce la o investigație IRS și la procese din partea acționarilor.

Nu este clar dacă proiectul de construcție este încă în lucru sau dacă comanda de sticlă a fost livrată vreodată, a informat miercuri Wall Street Journal.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră