Explozie puternică la Ankara. Elicoptere şi avioane ale Armatei survolează capitala turcă

15 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Explozie puternică la Ankara. Elicoptere şi avioane ale Armatei survolează capitala turcă


Mai multe avioane şi elicoptere survolează capitala turcă.

Potrivit Reuters, care citează martori oculari, un elicopter al Armatei ar fi deschis focul, în timp ce survola capitala turcă.

TRT nu mai emite


Tot potrivit unei informaţii difuzate de agenţia Reuters, postul de televiziune public TRT ar fi încetat să mai emită.
Cu câteva minute înainte, o jurnalistă independentă turcă difuza o imagine a puciştilor care invadaseră sediul postului de televiziune.

Zboruri anulate

Toate zborurile au fost anulate vineri seara pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a declarat un pilot care a fost contactat telefonic de Reuters, în timp ce un comunicat anunţa preluarea puterii de către Armată, pentru a proteja ordinea democratică şi drepturile omului.

Confuzie totală

Confuzie totală, vineri seara, în Turcia. În jurul orelor 22:30, Armata turcă a anunţat într-un comunicat publicat pe site-ul Internet al Statului Major al Armatei, că a preluat puterea în întreaga ţară, pentru a restabili statul de drept şi democraţia.
„Respectăm toate angajamentele internaţionale ale Turciei”, au anunţat puciştii.
A fost instituită legea marţială, iar premierul Binali Yildirim a confirmat în jurul orelor 22:00 că este în curs o tentativă de lovitură de stat, care este opera unei părţi a Armatei, dar a promis că nimic nu va aduce atingere democraţiei, făcând apel la calm. El a declarat că forţele de securitate fac tot ce este necesar pentru a rezolva situaţia.
Posturile de televiziune şi agenţia proguvernamentală de presă Anatolia au dat asigurări că generalul Hulusi Akar, şeful Statului Major al Armatei, este ţinut ostatic de un grup de militari care încearcă o lovitură de stat.
Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, acuzat de derivă autoritară şi de jocuri dubioase cu Statul Islamic, a luat cuvântul târziu, vineri seara, apărând la televiziunea publică via aplicaţia FaceTime.

tv

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră