Povestea emigranţilor din Johannesburg, Africa de Sud - premiul de fotografie al Deutsche Borse

19 Iun 2015
Povestea emigranţilor din Johannesburg, Africa de Sud - premiul de fotografie al Deutsche Borse
Fotografii Mikhael Subotzky şi Patrick Waterhouse au câştigat concursul de fotografie organizat anul acesta de Deutsche Börse. Lucrările lor vor fi expuse la Galeria fotografilor şi la Muzeul de Artă Modernă din Frankfurt până la 20 septembrie.
 
Alţi fotografi care au fost selectaţi pentru premiul din acest an au fost: Nikolai Bakharev, Zanele Muholi și Viviane Sassen.
 
Mikhael Subotzky, născut în 1981 în Africa de Sud și Patrick Waterhouse, născut în acelaşi an în Marea Britanie, au fost premiaţi pentru imaginile Ponte City, un bloc de 54 de etaje din Johannesburg, Africa de Sud, care a fost construit în 1975. şi care în timpul tranziției politice din anii 90 a devenit un refugiu pentru noii veniți de culoare și pentru imigranții din toată Africa. Ulterior a fost neglijat şi a ajuns un prim simbol al degradării urbane a orașului și epicentrul crimei, prostituției și traficului de droguri. Subotzky și Waterhouse au început proiectul lor în 2007, lucrând cu locuitorii rămaşi, după ce un proiect de regenerare a clădirii a eșuat. Ei au creat un portret intim și profund al unei culturi, al unei comunităţi de rezidenți prin fotografii, planuri arhitecturale, precum și cu ajutorul altor materiale de arhivă și istorice.

 

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră