Jocul medieval între comunicare şi acţiune, concurs destinat elevilor suceveni

10 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Jocul medieval între comunicare şi acţiune, concurs destinat elevilor suceveni

Muzeul Bucovinei Suceava organizează la 28 mai 2016, la Cetatea de Scaun a Sucevei, concursul  Jocul medieval între comunicare şi acţiune. Evenimentul face parte dintr-o serie de proiecte educative pe care Muzeul Bucovinei le desfășoară în acest an, acţiuni culturale care se adresează tuturor categoriilor de public. Se pot  înscrie la concurs elevi ai  claselor a IX-a , a X-a, a XI-a şi a XII-a  din  Suceava.

Pe parcursul  zilei de 28 mai 2016, începând cu ora 11:00, echipele de elevi înscrise în concurs se vor întrece în  probe şi jocuri medievale. Cele mai tenace echipe vor fi premiate, însă şi pentru ceilalţi participanţi Muzeul Bucovinei a pregătit surprize. Prin intermediul acestui proiect, organizatorii intenţionează să faciliteze îmbogăţirea cunoştinţelor şi noţiunilor despre Cetatea de Scaun a Sucevei, trezind, totodată interesul pentru serviciile auxiliare ale administratorilor de patrimoniu cultural prin stimularea interacțiunii pe linie educațională între muzee şi şcoli.

Numărul maxim de echipe participante acceptate este de 16, în funcţie de data depunerii fişei de înscriere. Prin urmare, echipele formate dintr-un băiat şi o fată vor participa la probele cu specific medieval: alergatul cu sacul, mima, zaruri, dans medieval, tras de funie şi alte probe surpriză. Fiecare membru al echipelor va participa la concurs în baza fișei de înscriere care are anexată declarația de participare pe proprie răspundere; fişa de înscriere (afişată şi pe contul de facebook al Muzeului Bucovinei) se poate completa şi depune la Muzeul Bucovinei/ Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare până la data de 13 mai 2016. Participarea la probe se va face în costume medievale care vor fi asigurate de Muzeul Bucovinei. Totodată, logistica necesară pentru desfășurarea probelor este asigurată de către Muzeul Bucovinei. Pentru fiecare probă va avea stabilit un timp maxim de execuţie, iar jurizarea probelor va fi realizată de specialişti ai Muzeului Bucovinei şi reprezentanţi ai mass-media locale. Primele trei echipe clasate vor fi premiate, pentru ceilalţi participanţi acordându-se diplome de participare şi bilete gratuite de vizitare a obiectivelor Muzeului Bucovinei.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră