Punctul pe Ei. Cornel Dinu îi lucrează la nervozitate pe țucălarii fotbalului

11 Apr 2017 | scris de Dan Dumitrescu
Punctul pe Ei. Cornel Dinu îi lucrează la nervozitate pe țucălarii fotbalului

Cornel Dinu și fotbalul sunt cam totuna. Ca făptaș al sportului el a avut o carieră absolut remarcabilă. Dar nici acum, la aproape 70 de ani, nu-i odihnit de vreun eventual abandon. Media împrumută de la Mister comentarii savuroase, comentarii în care adevărul nu este niciodată îmblânzit de gratuități protocolare. Și, astfel, spectacolul este asigurat. Fiindcă franchețea lui Cornel Dinu are darul de a-i lucra la nervozitate pe țucălari. Pe acei pripășiți din fotbal care se simt datori să reacționeze după cum le e felul. Adică prostește.

Christoph Daum a fost împodobit cu epitete binemeritate după repetenția din meciul cu Danemarca. Cornel Dinu a opinat și el că respectivul ar fi o glumă de antrenor. Și cum împricinatul nu prea șprehănește în apărarea sa, și-a pus gura la bătaie simbriașul ferefist Andrei Vochin. Flatulența avocățească a consilierului burlean a fost însă de un ridicol sublim. Omul s-a aventurat în frază cu un curaj nebun. Și chiar dacă ideile au dat cu el de pământ, cicatricile minciunii nu l-au deranjat de niciun fel. Dovadă că hăul imposturii are resurse nelimitate. 

Vochin nu este destul dacă nu e și fudul. Repet această observație pentru că și Vochin este recidivist. Atacurile sale îl vizau cu ceva timp în urmă pe Hagi. Acum îi este țintă Cornel Dinu. Iar când foste glorii sunt tratate cu așa obrăznicie pot gândi că cei din echipa burleană nu au decât un singur scop. Acela de a aduce fotbalul la nivelul lor de competență și înțelegere. Adică jos. Foarte jos. 

Jurnalistul de îmbârligătură se antrena în astfel de mârșăvii încă din tinerețe. Pe atunci l-am surprins lucrând, după dictarea lui Marcel Pușcaș, pentru a-l mătrăși pe Cornel Oțelea, pe marele Cornel Oțelea, de la conducerea CSA Steaua. Într-o dimineață l-am găsit pe Vochin în biroul pe care-l împărțeam cu Pușcaș la stadionul din Ghencea. Apariția mea i-a creat tânărului gazetăruș o ușoară stare de jenă. Motivul? Pe birou se afla, la vedere, copia unei pagini de ziar care urma să apară. Acea pagină conținea articolul comandat de Pușcaș. Iar autorul Vochin venise acolo pentru a obține binecuvântarea respectivei dictări. C-așa e el. Supus, deontolog și doritor. Doritor de mai bine. 

Alte stiri din Editorial

Ultima oră