S-a născut la 14 octombrie 1981, în Baia Mare, și-a avut chemare pentru mass-media încă din prima parte a adolescenței.Chiar din timpul liceului, pe la 17 ani, scria deja la un ziar local un fel de cronică mondenă a băimărenilor, în care, de multe ori, se găseau „zugrăviți” însăși profesorii săi de liceu, ceea ce era să atragă după sine pericolul exmatriculării.
În același timp avea o emisiune și la radio, unde redacta un fel de revistă a presei din ziarul de a doua zi. Astfel, în fiecare seară, după ce își făcea temele, se ducea la ziar să vadă care sunt știrile pentru a doua zi, scriindu-le apoi sub formă de poveste, de pamflet. Era obositor, dar îi plăcea, mai ales că-i camufla bine timiditatea incurabilă și-l făcea vedeta clasei și a școlii. După liceu s-a desprins cu greu de Baia Mare, dar a făcut-o!
A ales să vină în București, a dat câteva telefoane, a trimis câteva CV-uri și-a obținut o promisiune de la un șef de secție de la Evenimentul Zilei, secția investigații. După trei zile era pe teren, omul de sacrificiu care vedea tot și era trimis peste tot, pentru o știre seacă, de cinci rânduri. A stat la „Bulina Roșie” trei luni, n-a primit nici un ban, dar a fost o experiență unică (pe care a avut grijă să n-o mai retrăiască!)
S-a îndreptat apoi spre radio, a dat probă la Radio Contact, dar i s-a spus că până nu scapă de accent, de „bună siara” și „cafia” nu poate face radio în Capitală. După o vreme a ajuns la Radio 21, începuse munca și la Antena 2, când, discutând cu Buzdugan, le-a venit ideea să facă ei un radio: Radio ZU. Au avut succes, un rating bun, însă lumea îl recunoaște pe stradă nu pentru prestația de la radio, ci datorită emisiunii „Răi da’ buni”.
Chiar este unul dintre cei răi? „Imaginea de rău este de fapt reflectarea că eu sunt foarte timid și fac meseria asta ca să-mi mențin în plan secund timiditatea. N-aș fi putut să fac altă meserie, nici măcar pe cea de strungar. Aș fi fost unul care lucra în colțul atelierului, pe care l-ar fi bătut toți și care ar fi primit muncile cele mai grele, eventual să mătur de șpan atelierul”, spunea mai demult într-un interviu.
Astăzi, „răul cel bun” din televiziune, cel care a mâncat radio pe pâine când încă de mic, împlinește 35 de ani. Să-i urăm numai de bine, multă sănătate, ani buni și frumoși, clipe fericite alături de familia sa frumoasă și la cât mai multe emisiuni. La mulți ani, Mihai Morar!