S-a născut la 24 iunie 1967, în București, și niciodată n-a visat că va face politică, asta cu atât mai mult cu cât cea mai mare pasiune a ei în tinerețe a fost sportul. A început cu handbalul, apoi a trecut repede la baschet, ajungând să fie selecționată în echipa națională de cadeți. Numai că, la 14 ani, când abia intrase în clasa a IX-a a Liceului Lazăr din București, un accident stupid (la ochi) a pus punct viitoarei cariere sportive.
După liceu, a făcut Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică, în cadrul ASE, pe care a absolvit-o în 1989. A apucat să profeseze numai trei luni, ca economist la Centrul de Calcul al Inteprinderii de Mașini Unelte Blaj, fiindcă la sfârșitul lui 89 a venit revoluția. Se transferă în București și ocupă, tot preț de câteva luni, funcția de analist programator la Centrul de Calcul.
În vara lui 1990, însă, Corina Crețu se hotărăște să devină jurnalist. Începe „de jos”, ca reporter politic, ca mai apoi să devină publicist comentator la cotidienele „Azi”, „Cronica Română” și „Curierul Național”. La acea vreme, dă o „lovitură de presă” reușind să ia o declarație în exclusivitate președintelui american Bill Clinton. Cu toate asta, nici în presă nu rămâne multă vreme, renunțând la jurnalism, în 1992, când se angajează ca expert la Cabinetul purtătorului de cuvânt al președintelui României, Ion Iliescu, funcție în care a rămas patru ani, respectiv întregul mandat al lui Ion Iliescu (1992-1996)
Adevărata carieră politică a Corinei începe însă în 1997, când devine secretar executiv al PDSR și șef al Departamentului Imagine și Relații cu Mass-media din cadrul Consiliului Național al PDSR, ocupând totodată și funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Femeilor din PDSR. Din acest punct încolo „drumurile” politicii îi sunt larg deschise. După ce este consilier prezidențial și purtător de cuvânt al președintelui României, Ion Iliescu, în perioada 2000-2004, în primăvara anului 2005, în urma Congresului Extraordinar al PSD, Corina Crețu este aleasă în funcția de vicepreședinte al partidului, tot în această perioadă fiind membru al delegației de observatori ai României la Parlamentul European.
La 1 ianuarie 2007 devine europarlamentar, fiind membră în mai multe comisii și delegații. Între 2009 și 2014 deține funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare, urmând ca, de la 1 noiembrie 2014, să fie Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene. Ăsta este până în momentul de față destinul „scris în stele” al fostului economist, juranlist, actualmente om politic Corina Crețu, destin care sigur îi pregătește alți și alți „sori” luminoși care-i vor marca viitorul.
Astăzi însă, aici, pe pământul oamenilor, „doamna Comisar” împlinește 49 de ani. Să-i urăm tot binele din lume, bucurii, împliniri, clipe fericite alături de soțul ei și de cei dragi și o carieră politică mereu ascendentă, pusă în slujba cetățenilor care au avut încredere verticalitatea, abilitatea și competența sa ca om politic. La mulți ani, Corina Crețu!