Salina Turda a primit două stele Michelin în celebrul ghid de călătorie (VIDEO)

07 Mar 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Salina Turda a primit două stele Michelin în celebrul ghid de călătorie (VIDEO) Galerie foto (2)

Salina Turda primește o nouă recunoaștere internațională. A doua ediție a Ghidului Verde lansat de Michelin în România, scos la 8 ani după precedentul ghid de călătorii, conține multe informații noi despre destinații turistice, printre acestea aflându-se și obiectivul turistic Salina Turda.

Ghidul Verde Michelin cuprinde obiective turistice recomandate vizitatorilor din întreaga lume.

Ghidul Verde Michelin pentru România are 508 pagini și include 26 de hărţi, 92 de fotografii, peste 300 de recomandări pentru hoteluri și restaurante şi peste 500 de locuri de vizitat în România. Ghidul este disponibil la magazinul de comerț electronic eMAG și în prezent are un preț de 48 lei, potrivit turdanews.net.

Ghidul Michelin este disponibil în 38 de țări și generează vânzări de peste un milion de exemplare anual.

România este singura țară în care Ghidul Verde este lansat în limba locală, în contextul în care în majoritatea țărilor europene acesta este disponibil în limba franceză sau engleză, mai scrie sursa citată.

Autorii ghidului au fost impresionați de Salina Turda, pe care o consideră modernă și surprinzătoare, scriu jurnaliștii de la stiri.tvr.ro.

Două stele Michelin au primit și alte destinații din țara noastră: Castrul de la Porolisum din Sălaj, Parcul Național Retezat sau Cascada Bigăr din Caraș Severin, scrie sursa citată.

Și mai bine văzute sunt două obiective din Maramureș, Valea Marei și Valea Maramureșului, cotate cu trei stele Michelin, din trei, potrivit stiri.tvr.ro.

"România este o țară în plină dezvoltare din punct de vedere turistic, iar experții noștri au cutreierat din nou țara și au descoperit locuri noi, extraordinare care au primit două sau chiar trei stele, cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin. În plus, au fost adăugate hărți noi pentru toți cei nostalgici, care vor să descopere țara pas cu pas", a declarat Stephane Roy-De-Lachaise, Director General Michelin România, citat de automarket.ro.

Salina Turda are aprecieri foarte bune pe siteul tripadvisor.com. Din cele peste 1200 de păreri postate pe pagina de turism, 65% au încadrat destinația la categoria „excelent” și 26% la categoria „foarte bine”.

Salina Turda primeşte 700.000 de turişti anual, iar popularitatea ei a depăşit de mult timp graniţele României. Zona s-a dezvoltat şi continuă să se ridice noi spaţii de cazare şi de agrement, în jurul salinei, care atrag ca un magnet vizitatori din întreaga ţară şi din străinătate. 

În inima Transilvaniei, Salina Turda funcţionează ca liant între toate zonele turistice, de la Oradea la Sighişoara, de la Braşov sau Sibiu, către Deva şi Hunedoara. Pe oricare dintre circuitele turistice importante ale Transilvaniei, se poate face măcar un popas la Salina Turda. Sau din fiecare zonă turistică se poate face măcar o excursie de o zi aici. 

 

CREDIT FOTO: stiri.tvr.ro și Salina Turda

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră