Orașe pitorești din România de vizitat în 2023

16 Feb 2023 | scris de A.V.
Orașe pitorești din România de vizitat în 2023 Galerie foto (5)

Nu mai este o noutate că țara noastră deține o mulțime de locuri uimitoare. Natura a fost darnică și ne-a înzestrat cu toate formele de relief. De la munți falnici până la lacuri unice în lume și până la coline impresionante. Oamenii sunt și ei harnici și primitori și obiceiurile se păstrează cu sfințenie, însă rămâne un lucru care atrage atenția turiștilor în fiecare an. Este vorba de orașele pitorești așezate peste tot în România, în mod strategic. Dacă nu ai mai făcut de ceva vreme o excursie în țara noastră, poate că ar fi bine să-ți pregătești bagajul, chiar și pentru câteva zile. Iar dacă nu știi încotro să te îndrepți, îți oferim noi inspirație.

Brașov 

Orașul Brașov nu este unul doar unul dintre cele mai idilice orașe din țara noastră, renumele acestuia s-a dus până în Europa. Atmosfera romantică a acestui oraș se resimte la fiecare pas, unul dintre motivele pentru care este atât de vizitat.

Trebuie să știi că Brașovul din inima Transilvaniei a fost construit în secolul al XIII-lea de către Cavalerii Teutoni. La acea vreme orașul era un centru cultural vibrant. Câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le bifezi la vizită prin Brașov sunt: Castelul Bran, Biserica Neagră, Cetatea Râșnov, Muntele Poiana Brașov și Munții Carpați. Nu în ultimul rând, o vizită la Muntele Tâmpa îți va pune în față un peisaj uimitor.

Sibiu 

De fiecare dată când vizitezi orașul Sibiu descoperi câte un loc interesant pe care nu l-ai văzut până atunci. Piața Mare este unul dintre cele mai cunoscute atracții pe care nu le vrei să le ratezi.

Câteva zile sunt mai mult decât suficiente pentru a admira ce îți oferă acest oraș frumos. Partea bună este că poți să descoperi atracții turistice mai puțin cunoscute așa cum este Muzeul Astra unde înveți totul despre cum trăiau oamenii la țară în trecut. Ar fi interesant să faci un popas și la muzeul locomotivelor cu abur, pe lângă lecția de istorie vei vedea și niște exemplare superbe.

Nu în ultimul rând și Abația Cârța merită o mică oprire. Aici vei face o mulțime de poze reușite pe care le poți distribui prietenilor și poți vedea peisaje unice în țara noastră. Chiar dacă locul a devenit ceva mai cunoscut în ultima perioadă, sigur nu vei regreta.

Oradea 

Dacă nu ai fost de ceva vreme în Oradea, sigur vei rămâne plăcut surprins de îmbunătățirile care s-au adus acestui oraș. Piața Unirii care este considerată și punctul zero al orașului a avut parte de o schimbare considerabilă. Sigur îți va face plăcere să admiri clădirile care se află aici. Printre acestea se numără și Vulturul Negru, o clădire puțin spus impunătoare. Aceasta are un farmec aparte și te va face să te simți ca în străinătate.

De asemenea, poți urca și până în Turnul Primăriei pentru a admira peisajul de sus. Cetatea este precum o călătorie în timp iar Complexul Baroc te va impresiona prin caracterul său vast. Cele 10 clădiri înșiruite au o sută de camere și 365 de ferestre, câte una pentru fiecare zi din an. Tot la Oradea poți admira și Palatul Moskovits Adolf și Fii, Dealul Ciuperca, Muzeul Art Nouveau - Casa Darvas - La Roche dar și Palatul Ulmann.

Iași 

Înainte de unificarea Românei, Iașul a fost capitala regiunii Moldova. La acea vreme, acest oraș reprezenta un important centru cultural și economic. Aici se află una dintre primele Universități de la noi din țară. Acesta este și unul dintre motivele pentru care studenți de pretutindeni și importanți oameni de afaceri aleg să se stabilească aici.

Chiar dacă nu vin la fel de mulți turiști din străinătate, orașul are un farmec aparte ce merită descoperit de toată lumea. Mănăstirile ortodoxe, clădirile culturale printre care Opera și Palatul Culturii sunt clădiri de neratat. Vei vedea o împletire armonioasă ale stilurilor neobaroc, Art Nouveau și neogotic, care arată foarte frumos în lumina nopții. Câteva alte obiective pe care să le bifezi includ: Grădina Botanică, Palatul Roznovanu - Primăria Iași, Teatrul National Vasile Alecsandri și Bojeduca lui Ion Creangă.

Lista orașelor pitorești pe care să le vizitezi ar putea continua fără probleme. Acestea sunt câteva dintre recomandările noastre. Nu îți trebuie foarte multă planificare pentru a putea să le vezi cu proprii ochi. În plus, chiar și o ieșire de weekend este suficientă pentru a-ți încărca bateriile în timp ce admiri aceste frumuseți.

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră