Statele Unite. Grupul Volkswagen, acuzat că a trișat la testele de poluare. VW recunoaște. Vor fi retrase 500.000 de vehicule?

19 Sep 2015
Statele Unite. Grupul Volkswagen, acuzat că a trișat la testele de poluare. VW recunoaște. Vor fi retrase 500.000 de vehicule?
Un scandal care e posibil să ia o dezvoltare uluitoare zile următoare tocmai se vede la orizont. Administraţia Barack Obama cere grupului auto Volkswagen să retragă aproximativ 500.000 de vehicule din Statele Unite. Motivul, dezvăluit de The New York Times, este uluitor. Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) acuză grupul auto Volkswagen că a instalat sisteme electronice speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii.

"Grupul auto german a instalat un dispozitiv software pentru a induce în eroare autorităţile americane în privinţa emisiilor poluante", anunţă EPA.
Constructorul auto german ar fi instalat un software la motoare diesel ale unor modele Volkswagen şi Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situaţiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului. Cu alte cuvinte, Grupul VW ar trișat la testele de poluare, informează Mediafax.ro.

Acuzaţiile vizează 482.000 de autoturisme diesel vândute în Statele Unite începând din anul 2009. Printre ele se află Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, precum şi modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3.

Grupul Volkswagen a recunoscut instalarea dispozitivului electronic care induce în eroare sistemele de măsurare a noxelor, precizează EPA.
Autoritățile americane susțin că astfel cetățenii americani au fost expuși la gaze poluante iar acest lucru poate agrava diferite boli precum astmul.
 

Alte stiri din Auto

Ultima oră