Senatorul Vergil Chiţac a fost mutat la terapie intensivă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Lui i s-a deschis dosar penal

16 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Senatorul Vergil Chiţac a fost mutat la terapie intensivă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Lui i s-a deschis dosar penal

Fiica senatorului liberal Vergil Chiţac, Irina, a anunţat, luni, pe Facebook că tatăl său, diagnosticat cu noul coronavirus, a fost transferat la terapie intensivă. Vergil Chiţac este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

„Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil si a Simonei Chitac si sora lui Octavian Chitac. Toti trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID19 si sunt momentan internati in Spitalul de Boli Infectioase din Constanta. Pentru multi oameni ei sunt niste numere in statisticile celor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, niste cazuri despre care citesc si fata de care multi isi exprima intr-un fel sau altul parerea”, a scris fiica senatorului pe pagina sa de Facebook. 

Fiica lui Vergil Chiţac a mai scris că tatăl ei a fost mutat, duminică, la secţie de Terapie Intensivă. 

„Zilele astea mai multi prieteni mi-au spus cate lucruri urate se scriu despre el, pe pagini pe Facebook, in media sau in sectiile de comentarii. Mi s-a spus ca oamenii sunt rai si agresivi, il critica, il invinovatesc. Le-am spus prietenilor mei ca nu mai pot sa faca fata in aceste momente deja grele, si la ura si agresivitatea aruncata catre tatal meu. Dar tatal meu a intrat ieri la terapie intensiva si atunci am hotarat sa scriu”, mai arată postarea tinerei. 

Senatorul Vergil Chiţac a fost confirmat pozitiv, vineri, cu coronavirus. Premierul interimar Ludovic Orban a anunţat că atât el, cât şi toţi membrii Biroului Politic Naţional se vor izola la domiciliu, în condiţiile în care au intrat în contact cu Chiţac.

Liberalul a fost dur criticat după ce a fost transportat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa fără izoletă şi fără să poarte echipament de protecţie. Şeful ISU Constanţa a precizat că transportul a fost realizat conform procedurii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care îi permite acest lucru.

 

UPDATE

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus.

Potrivit unor reprezentanţi ai Parchetului, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz, ancheta urmând să stabilească dacă senatorul şi-a luat toate măsurile pentru a preveni răspândirea virusului.

În perioada 17 - 19 februarie, Vergil Chiţac a participat la o reuniune NATO la Bruxelles, iar pe 6 martie Secretariatul general al Adunării NATO a emis un document, în care participanţii erau anunţaţi că unul dintre membrii delegaţiei franceze a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Pe 9 martie, Vergil Chiţac a luat parte la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, unde au fost prezenţi aproximativ 100 de liberali, inclusiv premierul Ludovic Orban.

Chiţac susţine că a aflat de documentul emis de NATO la data de 9 martie, iar în aceeaşi zi a contactat un medic, care i-a spus să stea liniştit dacă nu are simptome.

Ulterior, Vergil Chiţac şi alţi trei participanţi la şedinţa BPN au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, şi anume deputatul Lucian Heiuş, primarul Devei, Florin Oancea, şi administratorul public al oraşului, Adrian David Nicolae.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunţat că va sta 14 zile în izolare, chiar dacă rezultatul testului pe care l-a făcut a ieşit negativ.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră