Războiul rozelor, de Florii. Zgonea versus Dragnea. Codrin Ştefănescu, pe margine: „Nu înţeleg ce urmăreşti, Vali”

24 Apr 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Războiul rozelor, de Florii. Zgonea versus Dragnea. Codrin Ştefănescu, pe margine: „Nu înţeleg ce urmăreşti, Vali”


Președintele executiv al social-democraților spune că în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete, cărora trebuie să le insufle încredere și speranță, nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme.
Zgonea a avut prima reacție publică după cearta din PSD, de vineri, când a amenințat cu demisia din funcțiile de conducere din partid. Președintele executiv al PSD îl atacă pe președintele în funcție printr-o postare pe Facebook.
“Am luptat împreună, am câștigat împreună și am suferit împreună de multe ori. Împreună am dus campanii chiar împotriva unora care astăzi sunt în partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) și ne dau lecții despre ce înseamnă să fii social-democrat. Care ne spun nouă că trebuie să înălțăm ziduri cât mai înalte, care să ne apere de realitatea de afară. Eu cred că acest lucru este profund greșit. Și că social-democrația înseamnă tocmai să dărâmăm zidurile dintre noi și oameni. Să fim aproape de ei și să găsim soluții la problemele lor. Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, să fac echipă cu Liviu Dragnea. Pentru că amândoi am fost de acord să venim în fața Congresului cu o promisiune fermă, din suflet: modernizarea stângii din România. Și reașezarea ei pe trei principii fundamentale: decență, integritate și responsabilitate. Să dăm un semnal clar pentru întreaga clasă politică că e timpul să se schimbe și că PSD — cel mai mare și important partid din România — va fi vârful de lance al acestei schimbări. Acea promisiune să știi că o respect, Liviu!”, a scris Zgonea, duminică, în pagina sa de Facebook.
La comentarii, Codrin Ştefănescu postează întrebarea:”Eu încă nu înţeleg ce urmăreşti, Vali Zgonea! Şi de ce...”. Iar Zgonea îi dă replica: „Eu urmăresc ca social democrația să își păstreze, cu responsabilitate, angajamentele luate în exterior, și în interior. De 20 de ani, urmăresc ca PSD-iștii să câștige alegerile locale și parlamentare, ca să guverneze pentru cetățeni. Eu nu am susținut interesele de grup când la PSD, când la PC, când la PRM și retur. Nu vreau să avem un discurs pentru români și un alt discurs pentru PSD-iști. Eu vreau acțiuni corecte și oneste, atât în interiorul familiei PSD, cât și în exterior. În PSD și în Romania anului 2016, nimeni nu ar trebui condamnat pentru o opinie. V-ați înscris în PSD, domnule Codrin Stefanescu, după care ați hotărât că nu rezonați cu valorile acestui partid și ați rezonat, pe rând, cu PC și PRM, după care ați venit să ne țineți lecții de moralitate. Eu nu mi-am părăsit colegii, indiferent dacă am câștigat sau am pierdut”.
Lupta continuă pe Facebook şi nu numai. Postările curg. Ultimele îl îndeamnă pe Zgonea să se retragă din partid, ba chiar îl acuză că joacă murdar. Unul cere „Dragnea, demisia!”, cu majuscule, în timp ce altul scrie simplu „Felicitări, dle Zgonea”.

Alte stiri din Politic

Ultima oră