Zece poliţişti răniţi în conflictul din Ucraina, aduşi la tratament în România

05 Iun 2015
Zece poliţişti răniţi în conflictul din Ucraina, aduşi la tratament în România
Ministerul Afacerilor Interne împreună cu Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România intenționează să asigure facilitățile de asistență medicală recuperatorie unor polițiști din Ucraina cu diverse afecțiuni medicale survenite în urma conflictului din această țară.

„Din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, rețeaua medicală a MAI va asigura tratament recuperatoriu pentru 10 polițiști din Ucraina care urmează a fi aduși în România în perioada iulie-august a acestui an“, susţin oficiali din cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Toate cheltuielile vor fi asigurate de către organizația sindicală.

PONTA, ÎNGRIJORAT DE CONFLICTUL DIN UCRAINA


Federaţia Rusia a ajuns tot mai aproape de graniţele cu România şi este îngrijorătoarea instabilitatea politică pe care o creează în zonă, a precizat joi premierul Victor Ponta. Declaraţia a fost făcută în contextul în care în ultimele ore, separatiştii pro-ruşi au atacat cu armament greu armata Ucrainiană. Cel puţin 17 militari au murit în urma unui atac cu tancuri şi artileria grea.
„Instabilitatea politică creată de agresivitatea Federaţiei Ruse, care şi-a mutat frontierele de la 600 de kilometri la 300 de kilometri. Sper să rămână acolo. Sunt destul de aproape“ a spus şeful Guvernului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră