Vrei sa studiezi la Academia de Politie? Afla care sunt conditiile

02 Mai 2015
Vrei sa studiezi la Academia de Politie? Afla care sunt conditiile
Politia Romana a anuntat ca au inceput inscrierile la scolile de politie. Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti scoate la concurs 65 de locuri pentru studentii care vor sa se specializeze in Drept. Specializarea “Ordine si Siguranta Publica” – arma politie are 250 de locuri, plus 10 locuri destinate minoritatilor nationale. Cinci locuri sunt pentru minoritate roma, trei pentru maghiari si doua pentru alte minoritati.

Scoala de Agenti de Politie “Vasile Lascar” – de la Campina ofera 505 locuri. Dintre care cinci sunt pentru romi si trei pentru alte minoritati.

Scoala de Agenti de Politie “Septimiu Muresan” din Cluj Napoca – are 125 de locuri. Trei pentru romi si doua pentru alte minoritati.
Pentru a putea participa la concursurile de admitere la institutiile de invatamant din subordinea Ministerului Afacerilor Interne trebuie sa indeplinesti urmatoarele cerinte:
a) sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;
b) sa cunoasca limba romana scris si vorbit;
c) sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
d) sa fie declarati "apt" din punct de vedere medical, fizic si psihic; verificarile privind starea de sanatate medicala, fizica si psihica sunt efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I.;
e) sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti in cursul anului in care participa la concurs;
f) sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinta din care sa rezulte faptul ca au sustinut si promovat examenul de bacalaureat;
g) sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;
h) sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;
i) sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;
j) nu au desfasurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;
k) indeplinesc conditiile prevazute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare.

Criterii specifice:
a) sa aiba varsta de pana la 27 de ani, impliniti in anul participarii la concursul de admitere.
b) sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media de cel putin 8,00, cu exceptia candidatilor care au absolvit institutii de invatamant de nivel liceal in state membre ale Uniunii Europene in care nu se evalueaza prin nota/punctaj/calificativ purtarea elevului.
c) sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de invatamant.
d) sa aiba inaltimea de minimum 1,65 m barbatii si 1,60 m femeile.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră